هنر دیواری روشی خلاقانه برای تزئئین اتاق و زیباتر کردن دیوارهای ساده است. این هنر را میتوان هم در فضاهای کوچک به کار گرفت و هم در فضاهای بزرگ.
هنر دیواری انواع مختلفی دارد که از جملهی آنها میتوان به نقاشی روی دیوار، عکس دیواری، مجسمههای روی دیوار، آینه کاری، ساخت حجم روی دیوار، و … اشاره کرد.
بیشتر بخوانید با مقاله آموزش ساخت عروسک نمدی | هدیه ای زیبا و دوست داشتنی برای کودکان
در این مقاله به بررسی گام به گام یک نمونه از هنرهای دیواری که طرح انداختن روی دیوار است، میپردازیم.
نحوه طرح انداختن روی دیوار به عنوان یک هنر دیواری
گام اول: آماده کردن دیوار
اگر دیوار کثیف باشد و یا غبار روی آن نشسته باشد، رنگ جدید ممکن است به خوبی به لایهی زیرین رنگ که روی دیوار است نچسبد. دیوار را با استفاده از یک مادهی شوینده و آب گرم و یک دستمال ماکرو فایبر تمیز کنید و سپس آن را با پارچهای تمیز خشک کنید. این اولین و یکی از مهمترین مراحل برای طرح انداختن روی دیوار و به طور کلی انجام هنردیواری است.
گام دوم: محیط کار خود را برای طرح انداختن روی دیوار آماده کنید
روی زمین، کنار دیواری که میخواهید روی آن طرح بیندازید، یک پلاستیک، پارچه و یا روزنامه پهن کنید، تا زمین از چکهی رنگ در امان باشد. همچنین شما باید قلم موها، رنگها و سایر لوازم مورد نیاز خود را در این محدوده قرار دهید.
گام سوم: لباسهای خود را از رنگی شدن حفظ کنید
یک لباس مخصوص نقاشی یا یک لباس قدیمی انتخاب کنید و آن را بپوشید. اگر پوستتان حساس است بهتر است از یک جفت دستکش لاتکس نیز استفاده کنید. اگرچه بهتر است بدانید که رنگهای اکریلیک که از آنها در هنردیواری مخصوصا کار طرح انداختن روی دیوار استفاده میشوند ایمن و غیر سمی هستند.
گام چهارم: ابتدا طرح مورد نظر خود را بر روی یک تکه کاغذ یا مقوا بکشید.
بهتر است قبل از شروع کار طرح انداختن روی دیوار، نقش مورد نظر خود را روی یک تکه کاغذ یا مقوا پیاده سازی کنید. این به شما کمک میکند که دستتان به قلم مو یا غلتکی که میخواهید از آن استفاده کنید، عادت کند. همچنین با این کار میتوانید قبل از طرح انداختن روی دیوار به عنوان هنر دیواری، تکنیک مورد نظر خود را بسازید. حتی میتوانید مقوا را به رنگ دیوار خود رنگ آمیزی کنید. این کار نه تنها بافت مشابه دیوار را به شما میدهد بلکه این امکان را فراهم میکند که رنگهای نهایی خود را ببینید و تنظیم کنید.
گام پنجم: طرح مورد نظر خود را بر روی یک ورق تلق بکشید
پس از اینکه طرح مورد نظر خود را روی کاغذ کشیدید، یک ورق تلق روی آن بگذارید و با ماژیک ضد آب طرح را از رویی کاغذ بر روی تلق کپی کنید.
گام ششم: درون طرحها را خالی کنید
پس از آن که طرح را روی تلق کشیدید، نوبت به این میرسد که درون طرحها را با یک کاتر خالی کنید. برای این کار بهتر است از کاترهایی استفاده کنید که بدنهی گردی دارند و شبیه به قلم هستند. به آرامی و با دقت دور طرح ها را با کاتر خط بیندازید و سپس درون آنها را بعد از برش خالی کنید.
گام هفتم: ورق تلق را روی دیوار بچسبانید
میتوانید این تلق را در هر مکانی روی دیوار که میخواهید طرح را روی آن بکشید ثابت نگه دارید. اگر میخواهید کل دیوار را با طرح خود پوشش دهید و هنر دیواری را ایجاد کنید، میتوانید با قرار دادن تلق در گوشهی بالا و سمت چپ دیوار یا در وسط دیوار شروع کنید. بعد از انتخاب محل کشیدن طرح هنر دیواری، تلق را با چسب کاغذی در آن نقطه بچسبانید تا ثابت و بیحرکت بماند.
دور تا دور ورق تلق را چسب کاغذ بچسبانید. این کار به شما این امکان را میدهد که به طور تصادفی از لبههای شابلون خود( تلق) عبور نکنید.
گام هشتم: رنگ آمیزی برای هنر دیواری
اگر میخواهید منطقهی کوچکی را رنگ کنید بهتر است از رنگهای اکریلیک استفاده کنید اما اگر میخواهید منطقهی بزرگی را رنگ بزنید شاید دلتان بخواهد از سایر رنگها استفاده کنید. در هر صورت پس از انتخاب رنگ مورد نظر می توانید با غلتک یا قلم مو رنگ را روی شابلون خود بکشید. همچنین به جای غلتک یا قلم مو میتوانید از یک تکه فوم یا ابر هم استفاده کنید. اگر میخواهید طرحتان چند رنگه باشد بهتر است از قلم مو استفاده کنید در غیر این صورت استفاده از غلتک یا ابر کار شما را سریعتر و راحتتر خواهد کرد.
برای شروع رنگ آمیزی، غلتک، قلم مو و یا ابر خود را درون رنگ فرو کنید و بعد چند بار آن را روی یک حولهی کاغذی بزنید تا رنگ اضافی آن گرفته شود.
بعد از انجام این کار قلم مو یا غلتک خود را بر روی سطح شابلون بکشید. قلم مو یا غلتک خود را بیش از حد روی دیوار فشار ندهید چرا که ممکن است ایجاد خراش کند.
اگر بر حسب اتفاق محل دیگری از دیوار رنگی شد، به محض اینکه متوجه شدید، قبل از خشک شدن رنگ، آن لکه را با یک حولهی کاغذی خیس پاک کنید.
میتوانید با اسفاده از یک قلم موی نارک لبههای طرح خود را سایه بیندازید و کمی انها را تیره یا روشن کنید.
گام نهم: برداشتن تلق از روی دیوار
هنگامی که کار خود را تمام کردید به آرامی و با احتیاط چسبها را تکه تکه از دور شابلون جدا کنید. تمام سعی خود را بکنید که مناطقی را که رنگ کردهاید لمس نکنید. ممکن است شما طرحی مانند یک شاخه گل ایجاد کرده باشید. اگر بین اجزای مختلف طرح شما شکاف ایجاد شده است با یک قلم موی نازک و کمی رنگ محل شکاف ها را پر کنید.
گام دهم: استفاده مجدد از شابلون
پیش از آنکه مجددا از شابلون استفاده کنید، اطمینان حاصل کنید که رنگ در پشت شابلون نشت پیدا نکرده باشد. چرا که با چسباندن مجدد شابلون روی دیوار این رنگ به دیوار منتقل خواهد شد. اگر رنگی بر پشت شابلون دیدید، آن را با استفاده از یک حولهی کاغذی مرطوب پاک کنید.
گام یازدهم: خشک شدن رنگ
صبر کنید تا رنگ خشک شود. اگر رنگ را لمس میکنید و چیزی به دستتان نمیچسبد دلیل بر این نمیشود که رنگ خشک شده است. برای اطلاع از زمان لازم برای خشک شدن رنگ به بسته بندی آن رجوع کنید.
در نهایت یک هنر دیواری مناسب خواهید داشت.