همان طور که در مقاله قبلی گفتیم، پوست ظریف دور چشم از حساس ترین نقاط پوست بدن می باشد. و همین حساسیت باعث می شود، بیشتر در معرض آسیب ها قرار بگیرد. چروک دور چشم، یکی از نتایج این آسیب ها است، که عوامل مختلفی در بروز آن دخیل هستند، نظیر ژنتیک، افزایش سن، عادت های غلط مثل مصرف سیگار و رژیم غذایی نامناسب، بی توجهی به سلامت پوست، نور خورشید و حرکات تکراری اجزای صورت مثل لبخند یا اخم. اما چه اقداماتی برای درمان چروک دور چشم باید انجام داد؟!
شما ممکن است افرادی را ببینید که صورتی صاف و بدون چین و چروک دارند، و برایتان این سوال پیش بیاید که چرا این گونه است؟ ما به شما می گوییم، علاوه بر ژنتیک و عوامل موروثی که می تواند سبب شود که بعضی افراد دیرتر دچار چروک دور چشم و صورت شوند، عامل دیگر داشتن پوست جوان و زیبا در بعضی از زنان و مردان اقدامات پیشگیرانه است، مثل روش هایی که در قسمت اول این مقاله در قالب مراقب های فردی شرح داده شد. مانند استفاده از انواع ماسک ها و کرم ها، ماساژ و تغذیه سالم. اما روش دیگر برای رهایی از این چروک های دور چشم، استفاده از درمان پزشکی و کلینیکی است، که باید حتما زیر نظر پزشک متخصص و در مکان های بهداشتی انجام شود. در این مطلب ما شما را با این شیوه های درمان چروک دور چشم آشنا می کنیم.
مراقبت های پزشکی برای درمان چروک دور چشم
درمان چروک دور چشم با میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion)
میکرودرم ابریژن مانند یک لایه بردار شیمیایی، با لایه برداری از بیرونی ترین لایه های پوست، با چروک های دور چشم مبارزه می کند. در طول درمان با میکرودرم ابریژن، پزشک متخصص شما به وسیله یک ابزار مخصوص، میکرو کریستال ها را به سمت پوست شما اسپری می کند، که سبب لایه برداری از لایه فوقانی پوست شما می شود.
میکرودرم ابریژن سلول های مرده سطح پوست را از بین برده، تا لایه زیری پوست سالم تر و جوان تر ظاهر شود.همچنین میکرودرم ابریژن جهت تقویت تولید پروتئین الاستین های مهم و کلاژن ها طراحی شده است.
درمان چروک دور چشم با میکرودرم ابریژن تنها برای افرادی توصیه می شود، که می خواهند خطوط و چروک دور چشم خود را به صورت سطحی درمان کنند، زیرا این وسیله در از بین بردن چروک های عمیق موثر نیست.
قبل از درمان، با پزشک خود در مورد عوارض جانبی بالقوه میکرودرم ابریژن مانند تورم و قرمزی موقت پوست و اینکه آیا میکرودرم ابریژن برای چروک های دور چشم شما مناسب است یا نه، صحبت کنید.
درمان چروک دور چشم با میکرونیدلینگ (Microneedling)
درمان میکرونیدلینگ یک راه مطمئن برای کاهش چروک دور چشم، مخصوصا خطوط پا کلاغی (گوشه خارجی چشم)، اخم و پیشانی ارائه می دهد.
در طی درمان چروک دور چشم به روش میکرونیدلینگ، پزشک متخصص شما به وسیله یک دستگاه مخصوص، زخم های میکروسکوپی را در ناحیه ای که چین و چروک اطراف چشم شما وجود دارد ایجاد می کند. پس از اینکه جراحت حداقلی به سطح پوست شما وارد شد، پوست از طریق تولید کلاژن و الاستین بیشتر، شروع به خود درمانی خواهد کرد.
پوست سالم و جدید شما، جای چروک های قدیمی را خواهد گرفت. همچنین جوان تر و صاف تر به نظر خواهد آمد. اگرچه کلماتی مانند “زخم” یا “جراحت” به همراه روش درمانی میکرونیدلینگ می آیند، اما این روش درمان چروک دور چشم نسبتا بدون درد و دردسر است.
درمان چروک دور چشم با لیزر درمانی
لیزر درمانی سال ها است که در جاهای گوناگون استفاده می شود. به همین دلیل می تواند یک گزینه مناسب برای درمان چروک دور چشم باشد.
درمان های لیزری در واقع پوست آسیب دیده را به وسیله پرتوهای قوی نور لیزر تخریب می کنند، تا به اپیدرم پوست برسند. تخریب این نقاط آسیب دیده، بدن شما را مجبور می کند که خودش را با پوست جوان و جدید ترمیم کند. در واقع شما پوست جدیدی دارید که خودش را احیا کرده است.
درمان چروک دور چشم با تزریق چربی
“تزریق” یک اصطلاح جامع در روش هایی مانند بوتاکس و فیلر یا پر کننده های پوستی می باشد. که هر دوی این روش ها همراه با سوزن هستند و احتیاج به ویزیت پزشک متخصص دارند، همچنین دارای خطرات قابل توجهی در مقایسه با سایر گزینه های درمان چروک دور چشم هستند.
فیلر ها چروک های پوست را به وسیله “پر کردن” فضاهایی که بعد از شکسته شدن کلاژن و الاستین خالی شده اند، صاف می کنند. این فیلر ها مانند آب در بادکنک، به بالا آمدن پوست کمک کرده، و آن را صاف و محکم می کنند.
بوتاکس هم همین نتیجه را (پوست صاف و محکم) ایجاد می کند، اما با یک شیوه متفاوت این کار را انجام می دهد. بوتاکس ماهیچه ها را در ناحیه ای که تزریق انجام شده، ضعیف می کند. و اجازه می دهد که پوست شما به موقعیت و فرم طبیعی خود بازگشته، و چروک ها را صاف کرده و عمق خطوط را کاهش می دهد.
اگرچه تزریق بوتاکس یا فیلر اکثرا جز اولین گزینه هایی است که در درمان چروک دور چشم به آن فکر می کنید، اما در واقع باید آخرین گزینه انتخابی شما باشد. به این دلیل که این روش ها علاوه بر گران و تهاجمی بودن، دارای عوارض جانبی شایع فراوانی نیز هستند.
علاوه بر این، قبل از رسیدن به نتیجه مطلوب، باید این درمان را چندین بار تکرار کنید. خطر واقعی این تزریق ها، عوارض جانبی متعدد آن ها هستند، که می توانند شامل، ورم های کوچک، کبودی، و حتی آسیب یا از کار افتادگی عصب ها باشند. و تمام این عوارض جانبی ممکن است دائمی شوند.
درمان چروک دور چشم با لایه برداری شیمیایی
لایه بردار های شیمیایی به شما کمک می کنند تا پوست خود را دوباره احیا کنید. آن ها می توانند در هموارسازی چروک های دور چشم شگفت انگیز عمل کنند. با این حال به دلیل اینکه در این روش مواد شیمیایی واقعی در نزدیکی چشم استفاده می شوند، لایه بردارهای شیمیایی باید توسط یک متخصص پوست یا زیبایی شناس مطمئن انجام شود. فراموش نکنید قبل از مصرف یک لایه بردار شیمیایی حتما با پزشک خود در مورد عوارض جانبی بالقوه (مانند تغییر رنگ پوست و حساسیت به خورشید)، همچنین مدت زمان بهبودی صحبت کنید.
اگر شما تصمیم به استفاده از لایه بردارهای شیمیایی بگیرید، پزشک متخصص شما از یک نوع محلول اسیدی روی پوست شما استفاده می کند، که نهایتا پوست را کاملا لایه برداری کرده و یک لایه جدید از پوست را نمایان می کند. لایه آسیب دیده و قدیمی پوست در اطراف چشم از بین رفته، و شما کاملا متوجه کاهش عمق و برجستگی چروک های دور چشم خود خواهید شد.
علاوه بر اینکه این روش، درمان نسبتا ساده ای برای انجام دادن است، لایه برداری شیمیایی چروک دور چشم احتیاجی به بیهوشی یا تزریق ندارد. هرچند که در لایه برداری های عمیق تر، به بی حسی عمومی در یک مرکز جاحی نیاز است، ولی غالبا این نوع لایه برداری برای پوست ظریف اطراف چشم ها توصیه نمی شود.