تاثیر زردچوبه برای دیابت چیست و چگونه زردچوبه می تواند از ابتلا به دیابت جلوگیری به عمل آورد؟ دیابت یک بیماری شایع بوده که مربوط به اختلال در سطح قند خون شما می شود. سطح قند خون نقش مهمی در نحوه سوخت و ساز بدن شما و نحوه استفاده از انرژی دارد. دیابت هنگامی رخ می دهد که بدن شما نتواند به درستی انسولین را برای تنظیم قند خون تولید کرده یا از آن استفاده کند. در حال حاضر حدودا 13 درصد از افراد در سنین 20 سال و بالاتر درگیر این بیماری هستند.
زردچوبه ادویه ای است که از ریشه های گیاه زردچوبه تهیه شده است. با گذشت سال ها، زردچوبه به دلیل خواص دارویی آن در درمان برخی از بیماری ها و پیشگیری از آن ها مفید شناخته شده است. اعتقاد بر این است که این ادویه طیف گسترده ای از فواید، از جمله کاهش درد و پیشگیری از بیماری های احتمالی را با خود همراه دارد. به عنوان مثال، کورکومین، ماده مؤثر در زردچوبه، ممکن است به جلوگیری از دیابت نوع 2 کمک کند.
درمان دیابت با زردچوبه
خواص زرچوبه چیست؟
زردچوبه ادویه ای است که اغلب در غذاهای آسیایی یافت می شود. این ادویه به رنگ زرد بوده و قرن هاست که از آن در طب شرقی برای بهداشت عمومی، و نیز برای بهبود عملکردهای کبد و هضم و همچنین برای تسکین درد از شرایطی مانند ورم مفاصل استفاده می شود. این ادویه در بین مصرف کنندگان داروهای جایگزین از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در پزشکی عمومی محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اخیراً توجه زیادی به دلیل استفاده احتمالی آن در پیشگیری از سرطان و سایر بیماری ها شده است. اعتقاد بر این است که زردچوبه دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند به مبارزه با عفونت و التهاب کمک کند.
به طور کلی زردچوبه برای دیابت بی خطر تلقی می شود، اما باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشید؛ هنگامی که کورکومین، ماده مؤثر زردچوبه، در دوزهای زیادی مصرف شود – بیشتر از آن که معمولاً در وعده غذایی طعم دار با زردچوبه مصرف می شود – ممکن است باعث عوارض جانبی ناخوشایند شود. منظور از دوز بالا، روزانه بالای 4 گرم کورکومین در نظر است.
عوارض جانبی ممکن است شامل مواردی مانند، حالت تهوع، سوء هاضمه واسهال باشد. مصرف مکرر مقادیر زیادی زردچوبه ممکن است باعث مشکلات کبدی شود. به همین ترتیب اگر مبتلا به کیسه صفرا هستید، باید از مصرف زردچوبه خودداری کنید چون می تواند موجب وخیم تر شدن وضع موجود گردد، پس بهتر است قبل از استفاده از زردچوبه در مقادیر زیاد با پزشک مشورت نموده و با توجه به شرایط بدن خود موضوع را ارزیابی نموده و در مورد مزایا و یا معایب آن بحث کنید.
تاثیر زردچوبه بر دیابت
راه های زیادی برای کنترل دیابت وجود دارد، به طور کلی مدیریت دیابت به معنای پایبندی به یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و حفظ یک زندگی متعادل است. قطعا با مشورت پزشک می توانید با تدوین یک برنامه خوب اوضاع را مدیریت نمایید.
بیشتر برنامه های رژیم غذایی برای خوردن غذاهای کامل تأکید دارند. این غذاها شامل سبزیجات، میوه ها و غلات هستند. اگر مبتلا به دیابت هستید، مهم است که به دنبال غذاهایی باشید که پر فیبر و کم قند هستند این فرمول می تواند به شما در حفظ بهتر قند خون کمک کند.
پزشکان معمولاً بعد از ارائه رژیم غذایی مناسب، ورزش و فعالیت منظم را توصیه می کنند، زیرا این امر به پایین آوردن و تثبیت قند خون نیز کمک می کند. اگر به دیابت نوع 2 مبتلا هستید، ممکن است بتوانید وضعیت خود را از طریق رژیم و ورزش به تنهایی مدیریت کنید. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و برخی از افراد مبتلا به تیپ 2 نیز باید داروهای انسولین مصرف کنند. اگرچه می توان از زردچوبه به عنوان یک مکمل برای تکمیل رژیم منظم شما استفاده کرد، اما جایگزین برنامه درمانی فعلی شما نیست. شما باید با پزشک خود مشورت نمایید تا بهترین نحوه پیشرفت برای کنترل بیماری خود را در اختیار بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: هویج در برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت
اگر از زردچوبه استفاده می کنید، مواردی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:
- حتماً قبل از مصرف با دوز بالا، با پزشک خود صحبت کنید.
- معمولاً شروع به کار با دوز پایین و سنجیدن شرایط عاقلانه تر است و بهتر است از این نقطه شروع کنید.
- دقت داشته باشید که زردچوبه ممکن است سطح اگزالات ادرار را افزایش داده یا کم خونی را بدتر کند.
- اگر سابقه سنگ کلیه یا کم خونی دارید، با احتیاط از آن استفاده نمایید. اگرچه بیشتر مردم تحمل مصرف زردچوبه را دارند ولی ممکن است در برخی افراد با آلرژی همراه شود، بهتر است زردچوبه را با معده خالی مصرف نکنید.
- از خرید به صورت عمده بپرهیزید. مانند سایر ادویه جات و ترشی جات، زردچوبه تازه، بهترین خواص را دارد. چه این ادویه را به صورت مکمل مصرف کرده و چه تصمیم دارید که زردچوبه را به غذای خود اضافه کنید، فقط آن مقداری که در آینده نزدیک لازم دارید را خریداری کنید.
- توصیه می شود هنگام طبخ غدا کمتر از زردچوبه استفاده گردد، چون گرما مقداری از ارزش دارویی را از بین می برد.
- مخلوط شدن زردچوبه با چربی، می تواند خواص درمانی کورکومین را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد.
همچنین بخوانید: کدو حلوایی و تاثیر آن در برنامه غذایی بیماران دیابتی
سخن پایانی
شما چطور و به چه میزان از ادویه زردچوبه در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می کنید و چطور از تاثیر زردچوبه بر دیابت بهره مند می شوید؟ نظریات خود را در بخش پرسش و پاسخ چند و چون با ما در میان بگذارید.
منبع: healthline