برخی شواهد نشان داده اند که به طور میانگین، زنان در طول یک ماه، 3 تا 4 بار گریه کردن را تجربه می کنند که این آمار در میان مردان، به 1 تا 2 بار در ماه کاهش می یابد. با اینکه نگاه عموم جامعه به گریه کردن، دیدگاهی است که آن را عملکردی از موضع ضعف در نظر می گیرد اما توصیه ما به شما این است که هر زمان نیاز به گریه کردن را در خود احساس کردید، جلوی ریخته شدن اشک هایتان را نگیرید و اجازه دهید جاری شوند. اشک های شما خیلی بیشتر از آنچه فکر می کنید برای حال خوش و سلامتی شما مفید هستند. در ادامه شما را با 5 فایده با ارزش گریه کردن آشنا می کنیم:
تاثیر گریه کردن بر سلامتی
کاهش استرس
بر اساس نتایج حاصل از یک مطالعه علمی که در سال 2014 صورت گرفت، مشخص شد که گریه کردن به هنگام تجربه تنش، استرس و فشار های عصبی، به آرام شدن افراد کمک قابل توجهی می کند. شاید در همان لحظه ای که گریه می کنیم احساس آرامش نکنیم و دو دقیقه ای زمان لازم است تا بدن وارد فرایند آرام شدن شود. پژوهشگران بر این باورند که گریه کردن، سیستم عصبی پاراسمپاتیک ما را فعال می کند که فعال شدن آن، باعث خلق احساس آرامش در ما می شود.
تاثیر بر فشار خون
فشار خون بالا می تواند به بیماری های جدی تر دیگری مانند سکته، نارسایی قلبی، بیماری های قلبی- عروقی و اختلال کارکرد کلیه ها منجر شود. اما خبر خوب این است که مطابق با یافته های پزشکی بسیاری، مشخص شده که گریه کردن، نه تنها فشار خون را کاهش می دهد و آن را تحت کنترل در می آورد بلکه ضربان قلب را نیز تنظیم می کند.
دفع سموم بدن
اشک هایی که به هنگام گریه کردن از چشمان ما جاری می شوند می توانند تمام بقایای گرد و غبار، دود و آلودگی ها را از چشمان ما بشویند. علاوه بر این، اشکهای ما سموم جمع شده در بدنمان بر اساس تجربه تنش و استرس را هم دفع می کنند. با دفع این سموم، میزان کورتیزول در بدن کاهش می یابد که این فرایند، منجر به خلق و خوی آرام تر می شود. به این ترتیب، جای تعجب ندارد که پس از گریه کردن درست و حسابی، احساس سبکی کنیم و باری از دوشمان برداشته شود.
نوسانات خلقی
چنانچه متوجه نیستید چطور رفتارتان به سمت خشم و عصبانیت کشیده می شود و مضطرب و زودرنج می شوید، قطعا پاسخ منطقی و دلیل محکمی هم برای آن پیدا نخواهید کرد. نوسانات خلقی به دلایل متفاوتی می توانند روی دهند. یکی از دلایل آن می تواند تجمع منگنز در بدن باشد. زمانی که گریه می کنیم، منگنز اضافی موجود در بدن، از طریق قطرات اشکی که می ریزیم دفع می شود. کاهش تجمع آن در بدن، منجر به احساس آرامش و تمرکز بیشتر فرد بر احساسات مثبت خود می شود.
کاهش درد
زمانی که در حال تجربه درد جسمانی هستیم، اشک ریختن احساس درد را کم می کند. می توان گفت گریه کردن، انتخاب بدن است برای اینکه درد کمتری را احساس کند. تحقیقات نشان داده اند که برای کمک به خود در زمان تجربه درد، اشک ریختن و ابراز احساسات به این شکل، موجب آزاد شدن کسی توسین و اندروفین در بدن می شود. ترشح این هورمون ها باعث شادابی بیشتر در افراد می شود و درد جسمانی و روانی افراد را کم می کند.
سخن پایانی
به یاد داشته باشید که اشک های شما می توانند به هنگام تجربه درد جسمانی و روحی شما ریخته شوند. آیا شما هم از آن دست افرادی هستید که راحت گریه می کنید و آیا پس از گریه کردن، احساس خوب به سراغتان می آید؟