ثبات در داشتن عادات خوب به شما کمک می کند که مدیریت اوضاع زندگیتان را در دست بگیرید و این امر به شادمانی بیشتر شما در محیط کار و خانواده کمک شایانی خواهد کرد. عمل کردن به راهکارهایی که در ثبات هرچه بیشتر عادات خوب به ما کمک کنند بسیار مفید است. به همین دلیل از شما دعوت می کنیم راهکارهای پیشنهادی ما را بکار گیرید:
انگیزه داشته باشید
کاملا آشکار است که با انگیزه بودن برای حرکت رو به جلو در هر امری ضروریست اما با اینحال بسیاری از افراد آن را جدی نمی گیرند. برای به حرکت در آمدن به سمت اهداف که می تواند تقویت عادات خوب باشد بایستی هیجان خود را با تکیه بر انگیزه های شخصی، بالا برد. حفظ انگیزه می تواند بوسیله صحبت کردن با شخصی که در جریان هدف ماست باشد تا در طول مسیر، هدفمان را به ما یادآور شود یا خواندن مطالب مرتبط تا جای ممکن و یا فکر کردن به نتایجی که با تقویت این عادات خوب، در انتظارمان می باشد. اینگونه موارد، جنبه اشتیاق، مفرح و هیجان برانگیز بودن فرایند کارمان را که در مجموع ما را باانگیزه نگه می دارند ، بالا می برند.
با قدمهای خیلی کوچک شروع کنید
قدم اول برای شروع به هرکاری، سخت ترین مرحله در ذهن ماست زیرا تمرکزمان را اغلب به نتیجه نهایی عملکردمان معطوف می کنیم و بزرگ بودن کار، ما را به چالش می کشد. درحالیکه با برداشتن قدم های کوچک اما هدفمند و با انگیزه، کم کم به هدف نهایی نزدیک خواهیم شد. شاید در آغاز، دور از ذهن به نظر برسد اما هر قدم حتی کوچک، ما را به هدفمان نزدیک و نزدیک تر می کند.
مدام هدفتان را به خود یادآوری کنید
خیلی مهم است که هدف، همواره در ذهن تداعی شود به همین منظور می توان بطور مثال به روی صفحه مانیتور کامپیوتر یا دیوار اتاق، هدف را به روی برگه ای نوشت و نصب کرد تا مدام در معرض دیدمان باشد. همچنین می توان بطور روزانه و در ساعات مشخص زنگ موبایل را به عنوان یاد آور هدف، تنظیم کرد. چنانچه هر روز در جهت استحکام عادتی گام برداریم، خلق عادت مورد نظر آسان تر می شود.
توقعات منطقی در نظر بگیرید
نکته ای که توجه به آن در تقویت یک عادت خوب، لازم به نظر می رسد این است که از خود توقع نداشته باشید در کمترین زمان ممکن، نتایج خارق العاده در شکل گرفتن هر چه قویتر عادت هایتان ، رخ دهد . در واقع برای تثبیت و تقویت عادت هایتان، تلاش و زمان مناسب را در نظر بگیرید.
به مزیت های عادتی که قصد تقویتش را دارید فکر کنید
بطور معمول در شروع به تقویت یک عادت، سختیهای مسیر و چالش هایی که پیش رویمان است بیشتر ذهن ما را درگیر می کند. در حالیکه می توان به جای اندیشیدن به سختیها به این فکر کرد که با انجام چه کارها و برداشتن چه گام هایی می توان فرایند تقویت عادت را ساده تر کرد. مثلا به جای اینکه به این فکر کنید که چقدر باید بدوید تا دونده شوید و عادت به دویدن کنید به این فکر کنید که با هر بار تمرین دویدن، چه احساس شعف و رضایتمندی از خود را تجربه خواهید کرد و چه اندازه از مسیر هدفتان را طی میکنید. چه دستاوردهای اجتماعی، فردی و مرتبط با منزلت اجتماعی با تقویت عادت خوبتان در انتظارتان خواهد بود. فکر کردن به مزیت ها، به راستی می تواند انرژی تازه ای به شما ببخشد.
را سرکوب کنید
در طی فرایند تقویت عادات خوب، مهم است که به رفتارهای خود نظارت داشته باشید. خود گویی های منفیتان را شناسایی کنید که می توانند عادات جدید شما را متوقف سازند. در ادامه آنها را سرکوب کرده و افکار مثبت و سازنده را جایگزینشان کنید. مثلا تفکر منفی ” انجام این کار به شدت سخت است” را با تفکر “من از پس انجامش بر خواهم آمد” ، جایگزین کنید.
موفقیت های خود را جشن بگیرید
پس از انجام موفقیت آمیز هر قدمی که برای تقویت عادت خوبتان برداشته اید، به خود پاداش بدهید. شما لایق این هستید که موفقیت های خود را گرامی بدارید. مثلا خود را به نوشیدن یک قهوه خوش طعم در یک فضای خاص میهمان کنید و یا به یک مکان ویژه بروید و لذت ببرید. به این شکل، هم باورتان نسبت به عملی شدن خواسته تان در راستای تقویت عادت خوب، محکم می شود هم اینکه با انگیزه و انرژی مضاعف مسیر را طی می کنید.
محرک ها و موانع را شناسایی کنید
چنانچه محرک های خود را نشناسید یا اینکه آماده رویارویی با موانع پیش رو نباشید چون شناختی نسبت به آنها ندارید، در تقویت عادات خوبتان ناکام می شوید. به این منظور عادات خود را به خوبی بشناسید و در ادامه کشف کنید که در طول تقویت و انجام این عادات، وجود چه عواملی شما را از حرکت بازداشته یا بالعکس شما را به وجد می آورد و اینکه چه موانعی می تواند وجود داشته باشد که شما را به چالش بکشد و به دنبال راهکارهای مناسب بگردید. به این ترتیب با وجود تجربه هر رویدادی، اجازه ظهور عادات بد را نخواهیم داد و به جنگ با برهم زننده های عادات خوبمان می رویم.
از تصویر سازی و عبارات تاکیدی استفاده کنید
قدرت و تاثیرگذاری تصویر سازی و عبارات تاکیدی در خلق و تثبیت و تحکیم عادات، قابل توجه می باشد.در حالیکه تصویر سازی، یک ابزار انگیزشی و تثبیت کننده قدرتمند محسوب می شود عبارات تاکیدی مثبت هم در کنار این تصویر سازی ها به ذهن ناخودآگاه ما کمک می کنند تا مدل ذهنی مناسب و لازم جهت پرورش عادت موردنظر، شکل بگیرد. در واقع پرورش عادات خوب بوسیله تصویر سازی های ذهنی و بکار بردن عبارات تاکیدی، راحت تر صورت می گیرد.