” من آموخته ام که شجاعت به معنای ترسو نبودن نیست بلکه به معنای غلبه کردن بر ترسها در زندگی است “(نلسون ماندلا)
اگر یک چیز باشد که میلیون ها انسان را از رشد فردی و موفقیت های ارزنده باز بدارد و مانع شکوفایی آنها شود بی شک ترسها در زندگی است. افراد بسیار موفق، فارغ از شغلی که دارند متوجه این مساله هستند که ریسک پذیری و برداشتن گامهای بزرگ، بخش مهمی از فرایند پیمودن مسیر موفقیت می باشد چه در زندگی شخصی و چه کاری .البته همانطور که می دانید چنین ریسکهایی همراه با ترس و دلهره هستند و گاهی ترس از ریسک کردن، افراد را از بزرگ فکر کردن و انجام کارهای گسترده باز می دارد.نکته حائز اهمیت این است که ترسها در زندگی یک فرایند طبیعی می باشد و آنچه بایستی رعایت کنید این است که اجازه ندهید ترستان بر شما مسلط شود و سدی شود در برابر خواسته هایتان، طوریکه برای رویاهایتان کاری نکنید چون ترس وجودتان را فرا گرفته !
در اینجا با ارائه راهکارهایی به شما، این امکان را در اختیارتان قرار می دهیم که ترسهایتان در زندگی را شکست دهید.
ذهن خود را به روز رسانی کنید
بازسازی افکار ذهنی یکی از مطمئن ترین روش ها برای پشت سر گذاشتن ترسها در زندگی و رسیدن به جسارتی است که در پیمودن مسیر موفقیت می تواند موثر واقع شود. گفتگوهای ذهنی مثبت و تولید و استفاده از عبارات تاکیدی انگیزه بخش در این زمینه، می تواند اعتماد به نفس شما را تقویت کند.کتاب های روحیه بخش مطالعه کنید تا دیالوگ های منفی ذهنتان را پاک کند . افکار منفی مثل نمی توانم، نمی خواهم و ندارم را از کودکی در خود تکرار و مرور کرده ایم و اگر دست به تغییر چنین افکاری نزنیم ،زندگی ما را مجبور می کند که یا این کار را بکنیم یا بازنده بودن در زندگی را تجربه کنیم .
برای زندگی خود برنامه ریزی های دقیق داشته باشید
ما زمانیکه از جزئیات امور بی خبر باشیم و برنامه خوبی برای زندگی خود نداشته باشیم، شروع به نگرانی و آنالیز و پیش داوری بیش از اندازه در مورد شرایطمان می کنیم. برای خود هدف های شفاف در نظر بگیرید و برنامه ای با جزئیات کامل طراحی کنید تا بدانید که چطور می توانید به اهدافتان برسید. پس از اینکه برنامه ای دقیق برای اهدفتان در نظر گرفتید دست به اقدام بزنید.قدم برداشتن در جهت اهداف معنا دار، استرس را از شما دور کرده و لذت بسیاری در انجام کارها به شما می بخشد. ترس ها در ما رخنه کرده اند و زمانیکه بی برنامه باشیم بیشتر می توانند ما را فلج کنند.
هر روز یک کار که برایتان چالش برانگیز است را انجام دهید
زندگی در منطقه امنی که برای خود ساخته ایم قطعا بهترین انتخاب ما نمی تواند باشد.چنانچه از انجام کارهایی که می ترسید خودداری کنید، ترسها در زندگی شما تقویت خواهد شد و همه زندگیتان را در بر خواهد گرفت. حتی اگر کار کوچکی را هم انتخاب کنید اشکال ندارد مهم این است که هر روز خود را به چالش بکشید.از منطقه امن خود خارج شوید و با آنچه برایتان ناخوشایند است روبرو شوید.چنانچه خود را عادت دهید که هر روز کاری پر چالش هر چند کوچک انجام دهید کم کم جسارت شما تقویت می شود.به این ترتیب به سرعت ترس هایتان ناپدید شده و نهایت توانمندیتان آشکار می شود.
گرفتن تصمیمات بزرگ با وجود ترس هایتان یکی از بهترین راههای پشت سر گذاشتن ترس ها و مقدمه خوبی برای کسب موفقیت های چشمگیر می باشد. البته که انتظار انجام یک شبه چنین کاری را از خود نداشته باشید.بلکه برداشتن قدم های بزرگ و رفتن به فراسوی ترس ها بطور روزانه، قطعا به موفقیت های بلند مدت ختم می شود.برای رسیدن به خواسته های خود بایستی از منطقه امنتان بیرون بروید. اجازه ندهید که ترسها در زندگی، نیمی از زندگیتان را از شما بگیرد چون با ترس هایتان شما نصفه و نیمه زندگی خواهید کرد.
ترس هایتان را مشخص کنید
تهیه فهرستی از ترس هایتان به بهترین شکل به شما کمک می کند تا آنها را شکست دهید.ترس هایتان را بر روی یک برگه بنویسید و در ادامه برای خود مشخص کنید که چرا چنین احساسی دارید ،چرا چنین ترسی را تجربه می کنید؟ با این کار خود را به سمت پذیرش ترس هایتان هدایت می کنید و زمانیکه پذیرش اتفاق می افتد، قدم بزرگی به سمت رفع ترس ها برداشته اید.
اجازه دهید ترس هایتان بیایند و بروند
اجازه عبور دادن به ترسها در زندگی ،یکی از بزرگترین چالش هایی است که برای غلبه بر ترس هایمان با آن دست و پنجه نرم می کنیم. ما ترس هایمان را در خود نگه می داریم تا از خود محافظت کنیم و در واقع به این شکل احساس قدرت داشته باشیم غافل از اینکه ترس، ما را ضعیف و شکننده تر می کند. اگر اجازه گذر کردن ترسهایتان را بدهید تمرکزتان از روی ترس ها برداشته شده و به لحظه حال قرار می گیرد.
به خود فرصت تنفس بدهید
معلوم نیست که ترس چه زمانی شما را به زمین خواهد زد بنابراین همواره با انجام کارهایی به خود استراحت فکری بدهید. 15 دقیقه هم که شده خود را از موضوعی که نگرانتان کرده دور کنید مثلا در این مدت زمان پیاده روی کنید، یه دوش بگیرید یا اینکه یک فنجان قهوه بنوشید.
نفس های عمیق بکشید
زمانیکه خود را تحت فشار ترس هایتان می بینید از جنگ کزدن با ترس هایتان دست بردارید .اگر حملات عصبی سراغتان آمده با دستپاچه شدن حالتان را خراب نکیند. دم و بازدم های عمیق و آرام را تجربه کنید و تمرکزتان را به روی تنفستان قرار دهید. هدف از این کار این است که ذهنتان در زمان ترس و تنش بتواند ترستان را مدیریت کرده و ترس هایتان را پس بزند.
خود را به چالش بکشید
گاهی خوب است که افکار ناشی از ترسها در زندگی خود را به چالش بکشیم. چنانچه از گیر کردن در آسانسور می ترسید تصور کنید که اگر برای دوستتان این اتفاق بیفتد چه پیشنهادی برایش خواهید داشت؟ در واقع چه کمکی برای دوستی که ترس مشابه شما را دارد و درگیر مشکل مربوط به ترسش شده می توانید انجام دهید؟
خود را کامل و بی نقص نخواهید از خود توقع کامل و بی نقص بودن نداشته باشید
زندگی سرشار از تنش و استرس است چون همه ما کمال گرایانه به خود نگاه می کنیم و در زندگی به دنبال ایده ال ها هستیم.در حالیکه همه ما در طول زندگی روزهای بد و ناکامیها را هم تجربه می کنیم. بایستی همواره به خود یادآوری کنیم که زندگی مخلوطی از شادیها و تلخکامیها است .
مکانی امن را برای خود خیال پردازی کنید
برای لحظاتی چشمانتان را ببندید و فضایی امن و آرام را تصور کنید. مثلا چنین تصویری می تواند زمانی باشد که در کنار ساحل زیبایی قدم می زنید یا اینکه در تختخواب اتاقتان دراز کشیده اید و حیوان خانگی خود را نوازش می کنید و یا خاطره ای شیرین از کودکیتان را برای خود یاد آوری کنید.اجازه دهید احساسات خوش به قدری در شما جاری شوند که به آرامش حقیقی دست یابید.
ترس هایتان را بیان کنید
در میان گذاشتن ترس هایتان با دیگران از شدت نیروی آنها کم می کند.اگر نمی توانید در مورد ترسها در زندگی خود با همسر، دوست یا اعضای خانواده تان گفتگو کنید،ترس خود را با یک مشاور یا فرد متخصص در میان بگذارید.
به خود پاداش دهید
زمانیکه بر ترس هایتان غلبه می کنید از خود قدردانی کرده و خود را به گرفتن پاداش میهمان کنید. در واقع با این کار، خود را برای غلبه هر چه بیشتر بر ترس ها و پشت سر گذاشتن همه ترس هایتان تشویق می کنید . حتی با پاداش های کوچک هم که شده به خود هدیه دهید که توانسته اید از ترس هایتان عبور کنید.
بیشتر مطالعه کنید با مقاله فیلم درمانی چیست ؟