پیش از آن که به سراغ نحوه تهیه مربای بهار نارنج برویم، بهتر است کمی بیشتر با این شکوفه های زیبا و خوش عطر آشنا شویم. مطلب پیش رو را دنبال کنید تا هم شناخت بیشتری نسبت به بهار نارنج دستگیرتان شود و هم طرز تهیه مربای خوشمزه بهار نارنج را یاد بگیرید. نارنج، میوه درختی بزرگ و زیبا، با برگ هایی بزرگتر و خوش عطر تر از برگ های درخت لیمو است. شکوفههای آن که عطر بسیار خوبی دارند، بهارنارنج نامیده میشود. شکوفه نارنج (بهار نارنج)، مزاج گرم و خشک داشته و بوییدن آن نشاط آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی است. می توان از این شکوفه ها، مربای بسیار خوش طعمی تهیه کرد که خواص مفید شکوفه را در خود دارد.

فیلم طرز تهیه مربای بهار نارنج
خواص بهار نارنج
تاثیرات مثبت بر اعصاب و روان
مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج، اثری است که به روی سیستم عصبی به جا می گذارد. بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش دارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است. بهارنارنج، آرامش بخش بوده و هیجانات ناشی از دستگاه عصبی را دفع می کند. سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش میدهد. برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است.
سلامت جسم
بهار نارنج، طبیعت گرم و خشک دارد. بهار نارنج حاوی ویتامینهای C، B و D است. بهار نارنج، تپش نامنظم قلب و اضطراب را بهبود می بخشد. مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است. عرق بهار نارنج اشتها آوری قوی است. در بهبود ناراحتی های سینه مؤثر است. برای کنترل تشنجها و حمله قلبی هم، مصرف شربت بهار نارنج را سفارش شده است. مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است.
خواص عرق بهار نارنج
مصرف عرق بهار نارنج هنگام بروز ناراحتی، به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه میشود. نوشیدن عرق بهار نارنج میتواند به تسکین دردهای ناشی از نفخ معده کمک کند. بهار نارنج دارای آنتی اکسیدان های بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماری های خطرناک می شود. خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی و ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل کرونا، از دیگر امتیازات قابل توجه بهار نارنج است. بهار نارنج در کاهش شدت علائم یائسگی موثر است. موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ ها میشود. آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد.
آموزش مربای بهار نارنج
مواد لازم
- شکوفه بهار نارنج 250 گرم
- شکر 500 گرم
- آب برای تهیه شهد 2 پیمانه
- آبلیمو 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای بهار نارنج
گام اول
بهار نارنج دارای مزه و طعم تلخی است که باید 24 ساعت قبل از استفاده کردن، تلخی آن را بگیرید. برای این کار بهار نارنج را ابتدا چند بار در آب جوش بجوشانید و بعد از نیم ساعت آب را خالی کنید و مجددا این کار را تکرار کنید. سپس آنها را به مدت 24 ساعت در آب سرد نگه دارید و یکی دو بار آب آن را عوض کنید تا تلخی بهار نارنج کاملا گرفته شود.

پیشنهاد مطالعه: مربای به خوشرنگ و خوشمزه | طرز تهیه + فیلم
گام دوم
آب را داخل قابلمه ریخته و شکر را به آن می افزاییم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و با قاشق کمی هم می زنیم تا شکر در آب کاملا حل شود. صبر می کنیم تا مخلوط آب و شکر به جوش بیاید و بعد بهار نارنج را به شربت در قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را ملایم می کنیم و صبر می کنیم تا بهارنارنج ها در شربت بجوشند و شربت مربا کمی غلیظ شود.

گام سوم
در ادامه، حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا مربا در دمای محیط به آرامی خنک شود. بعد از خنک شدن می توانیم در شیشه های مناسب ریخته و در یخچال قرار دهیم.

گام آخر
تبریک، مربای بهار نارنج شما آمادست، نوش جان

نکات مهم تهیه مربای بهار نارنج
نکته اول
برای بهتر شدن طعم مربای خود می توانید قابلمه های لعابی یا فلزی را، انتخاب کنید. برای عطر و طعم بیشتر مربا، میتوانید کمی هل و گلاب به هنگام پخت مربای خود، به آن اضافه کنید. برای این که شکوفه های بهار نارنج در طی مراحل پخت، جمع و چروکیده نشوند، میتوانید پس از جوشاندن، آنها را به مدت سه ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. سپس بقیه مراحل تهیه مربای بهار نارنج را دنبال کنید.
نکته دوم
به منظور افزایش غلظت مربا، در صورت تمایل میتوانید کمی پودر ژلاتین یا پودر ثعلب را با آب گرم مخلوط کرده و در آخرین مرحله به مربا اضافه کنید. دقت داشته باشید که مربای بهار نارنج نباید بیش از حد روی حرارت نگه دارید. به محض مشاهده غلظت دلخواه مربای خود، آن را از روی حرارت بردارید. همیشه مربا پس از سرد شدن، غلیظتر میشود.
نکته سوم
بهتر است در مرحله آخر که مربا آماده شد، به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند و بعد به یخچال منتقل شود. این کار به خوشمزهتر شدن مربا کمک میکند. برای تهیه مربای بهار نارنج خشک، کافی است قبل از انجام همه مراحل، شکوفهها را نیم ساعت در آب سرد خیس دهید.
نکته چهارم
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، به آن آبلیمو اضافه کنید. چنانچه به آبلیمو دسترسی ندارید، میتوانید از جوهر لیمو و یا آب نارنج هم استفاده کنید. بهتر است مربای بهار نارنج را با قاشق چوبی یا استیلی که کاملا تمیز شده است، هم بزنید.

نکته پنجم
یکی دیگر از نکات کلیدی دیگر در مورد مربای بهار نارنج این است که پس از ریختن مربا در ظرف، درب ظرف را بسته سپس آن را برگردانید تا هوای آن خارج شود.
نکته ششم
برای تهیه با کیفیت خوب، باید قبل از هر چیز، قابلمه ای که می خواهید در آن مربا درست کنید را با آب روی حرارت بگذارید. اجازه دهید آب به طور کامل بخار شود تا قابلمه شما کاملا از آلودگی پاک شود. بهار نارنج را می توانید قبل از استفاده، چند ساعت در آب و آهک خیس کنید تا بعد از پخت، حالت ترد داشته باشد.
سخن پایانی
شما نیز از علاقه مندان مربای بهار نارنج هستید؟ شما به کدام روش مربای بهار نارنج را تهیه می کنید؟ اگر به مطالعه روش تهیه مربای پوست پرتقال علاقه مندید می توانید این مطلب را مطالعه فرمایید، همچنین می توانید نظرات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.