با توجه به تاثیر زیاد تغذیه بر روان آدمی می توان از تغذیه در جهت مدیریت نوسانات روحی و مشکلات روانی نظیر افسردگی کمک گرفت. خواندن مطلب تغذیه و افسردگی را در همین زمینه به شما پیشنهاد می کنیم:
کربوهیدرات ها اثر آرام بخش دارند
کربوهیدرات ها با فرایند شیمیایی مغز در ایجاد خلق و خوی خوش مانند ترشح هورمون سروتونین ارتباط دارند. در انتخاب کربو هیدرات مصرفی خود نیز دقت کنید تا بهترین ها را مانند انواع غلات انتخاب کنید. میوه ها و سبزیجات هم کربوهیدرات مفید و فیبر کافی دارند که در این باره می توانند انتخاب های خوبی باشند.
مواد غذایی سرشار از پروتئین سطح هوشیاری را افزایش می دهند
مواد غذایی مانند گوشت بوقلمون، ماهی تن و مرغ منبع غنی از آمینو اسیدها هستند که در تولید سروتونین یعنی همان هورمون نشاط آور دخیل هستند.چنانچه در طول روز مواد غذایی سرشار از پروتئین را وارد بدن خود کنید به ویژه به هنگام پاکسازی ذهن و تقویت انرژی خود، می توانید به حال خوشتان کمک کنید. مواد غذایی خوب در این مورد، لوبیاها ،نخود، گوشت قرمز، پنیر کم چرب، ماهی، شیر، محصولات سویا و ماست می باشند.
رژیم غذایی حاوی ویتامین B
رابطه میان کمبود ویتامین های گروه B و افسردگی مشخص شده است بنابراین با مصرف مواد غذایی مانند میوه های مغزدار، سبزیجات و بیشتر میوه ها که سرشار از فولات هستند نیاز بدن به این ویتامین را تامین کرد . ویتامین 12B هم در گوشت لخم ، ماهی و لبنیات کم چرب یافت می شود.
به حد کافی ویتامین D دریافت کنید
شواهد حاکیست که بیشتر افراد افسرده دچار کمبود ویتامین D هستند و با دریافت این ویتامین، به سمت سلامتی پیش می روند. دریافت نور کافی خورشید می تواند در این زمینه کمک کند.
دریافت کافی مواد غذایی سرشار از سلنیوم
نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد میان کمبود سلنیوم در بدن و خلق افسرده ارتباط وجود دارد. برای تامین میزان سلنیوم مورد نیاز بدن به روی مصرف خوراکی هایی نظیر لوبیاها و گوشت قرمز، لبنبات کم چرب ،میوه های مغز دار، غذاهای دریایی و غلات تمرکز کنید.
اسیدهای چرب امگا 3
محققان بر این باورند افرادیکه به حد کافی امگا 3 دریافت نمی کنند بیشتر افسردگی را تجربه می کنند. به طور مثال این افراد کسانی هستند که کمتر ماهی می خورند زیرا ماهی سرشار از امگا 3 است. با خوردن مواد غذایی مانند انواع ماهی ها، دانه کتان، روغن دانه سویا و سبزیجات، امگا 3 مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از اسید فولیک و اسید آلفا لیپوئیک است که برای مبارزه با افسردگی بسیار خوب عمل می کنند. اسید فولیک، تولید هورمون هایی نظیر سروتونین، دوپامین و نوراپینفرین را که در حال خوش افراد نقش دارند به تعادل رسانده و به این ترتیب مصرف گوجه فرنگی می تواند کمک زیادی در مقابله با افسردگی کند.
سیب
خوردن سیب که سرشار از آنتی اکسیدان است و به بازسازی سلول های آسیب دیده بدن کمک می کند می تواند سلامت روان را ترمیم کرده و به حال خوش منجر شود.
شکلات تلخ
شکلات تلخ هم یک ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان های قوی می باشد که خلق و خو را بهبود می بخشد .
پیاز
در فهرست خوراکیهای مفید برای خلق و خو، نام پیاز به چشم می خورد. پیاز هم سرشار از آنتی اکسیدان بوده و هم تاثیر مثبت بر کارکرد روده ها می گذارد که این دو تاثیر مثبت، شرایط روحی و خلقی فرد را تقویت می کنند.
اگرچه خوراکی ها در درمان افسردگی معجزه نمی کنند اما مواد غذایی مفیدی که نام برده شد کمکی هستند برای سلامت بیشتر جسم و روان .
حتما مطالعه کنید :میان وعده برای کاهش وزن