خط و خش افتادن روی بدنه ی خودرو امر غیرقابل اجتنابی ست که تمام دارندگان وسایل نقلیه با آن مواجه می شوند. در چنین شرایطی پولیش کردن بدنه خودرو به عنوان ساده ترین و کم هزینه ترین راه حل پیشنهاد می شود.
پولیش بدنه خودرو در چه شرایطی کارآمد است؟
البته باید توجه داشته باشید که همیشه پولیش کردن نمی تواند مشکل به وجود آمده روی بدنه ی خودرو را پوشش داده و برطرف سازد. بسته به این که خط و خش به وجود آمده روی بدنه ی خودروی شما تا چه اندازه عمیق باشد، پولیش می تواند مشکل را مرتفع سازد. در صورتی که عمق خش روی بدنه ی خودرو کاملا رنگ را از بین برده باشد، پولیش کردن بدنه نمی تواند نتیجه ی رضایت بخشی به وجود بیاورد.

چطور بفهمیم خطوط به وجود آمده روی خودرو سطحی یا عمیق است؟
شما برای این که متوجه شوید آیا پولیش کردن بدنه خودرو می تواند کارآمد باشد یا نه، پیش از هر چیزی باید ببینید خطوط به وجود آمده روی بدنه ی خودرویتان سطحی یا عمیق است؟
اگر چه با نگاه کردن و دقت می توانید تا حد زیادی عمق خط و خش ایجاد شده را تشخیص دهید. اما بهترین راه این است که با دست خود و یا به آرامی با ناخن روی محل بکشید. اگر متوجه شیار عمیقی شدید که ناخن به آن گیر می کند؛ این خط و خش عمیق بوده و نمی تواند به وسیله ی پولیش برطرف شود.
در چنین شرایطی پولیش کردن تنها کمی از وخامت اوضاع کم می کند.
اما اگر خط و خش سطحی تر بوده و در واقع تمامی لایه های رنگ از بین نرفته باشد، پولیش کردن آن قسمت از بدنه ی خودرو را که آسیب دیده، ترمیم خواهد کرد.

آموزش قدم به قدم پولیش کردن بدنه ی خودرو
اکنون فرض می کنیم که خط و خشی سطحی داریم و هنوز لایه ی رنگی زیر محل خش افتاده وجود دارد.
قدم اول: پیش از هر کاری خودروی خود را با آب بشویید، و به خوبی خشک کنید. بهتر است این کار را در روز یا جایی که نور به اندازه ی کافی وجود داشته باشد، انجام دهید. زیرا نیاز داریم که دید کافی و دقت بالا هنگام عمل پولیش کردن داشته باشیم.
قدم دوم: در مرحله ی دوم شما باید از پولیش مناسب استفاده نمایید. لازم به ذکر است که پولیش بدنه ی خودرو در دو نوع زبر و نرم عرضه می شود. پولیش زبر برای خراش های عمیق تر و پولیش نرم تنها برای پولیش های خیلی سطحی و در حد ساییدگی ها به وسیله ی برخورد پارچه های ضمخت یا گرد و غبار به کار می رود. اگر روی خودرو خط و خش قابل توجه تری وجود داشته باشد، باید ابتدا از پولیش زبر در محل استفاده نمایید.

مقداری از پولیش زبر را روی محل خط و خش مالیده و به وسیله ی پد مخصوص به آرامی و با دقت پخش کنید. توصیه می شود که حرکت دست شما به شکل چرخشی و دورانی بوده و در تمام سطح مورد نظر و کمی اطراف آن، پیش بروید.
تذکر: با خاطر داشته باشید که ماده ی پولیش به هیچ وجه نباید روی بدنه ی خودرو باقی بماند و حتما باید تمام آن به وسیله ی پد پخش شده و پس از کار نیز با یک دستمال نرم تمیز شود.
قدم سوم: در صورتی که در مرحله ی قبلی از پولیش زبر استفاده کرده اید، با وجود برطرف شدن خط و خش ها، سطح بدنه به شکل مات به نظر می رسد. برای رسیدن به رنگی براق و شفاف، حالا باید از پولیش نرم روی آن قسمت استفاده نمایید.
برای این منظور همان مراحل را تکرار کرده و با پخش کردن دورانی مقداری پولیش نرم روی منطقه ی مورد نظر، به سطحی براق و درخشان می رسید.

قدم چهارم: در آخر حتما باید محل پولیش شده را با آب بشویید و سپس به خوبی خشک نمایید. شستشو برای اطمینان از این است که از ماده ی پولیش روی بدنه ی خودرو باقی نماند. زیرا باقی ماندن پولیش روی رنگ خودرو، باعث خوردگی رنگ خواهد شد.
حتما بخوانید: زمان تعویض روغن موتور خودرو
واکس کردن بدنه ی خودرو
در صورتی که مایل باشید می توانید در آخر از یک لایه ی واکس روی بدنه ی پولیش شده ی خودرویتان استفاده نمایید. واکس بدنه به عنوان یک لایه ی محافظ عمل خواهد کرد و ظاهری براق تر به خودروی شما می بخشد.
برای واکس کردن بدنه ی خودرو نیز کافی ست که مقداری از واکس را روی پد مخصوص ریخته و به آرامی و باز به شکل دورانی روی سطح بدنه ی خودرو حرکت دهید. تا زمانی به حرکت دادن پد روی سطح خودرو ادامه دهید که کاملا واکس زده شده محو گردیده و چیزی روی بدنه باقی نماند.

لازم است که در مورد واکس هم دقت داشته باشید که چیزی از ماده روی بدنه ی خودرو جا نمانده و حتما تمام آن پاک شود.
توصیه: اگر چه پولیش کردن و واکس بدنه ی خودرو می تواند خط و خش های به وجود آمده را برطرف ساخته و به نوعی محافظ رنگ محسوب می شوند؛ اما استفاده ی زیاد از این مواد روی بدنه ی خودرو، خود به نوعی آسیب رسان خواهد بود. به همین علت سعی کنید که بیش از یک بار در سال و جز در موارد ضروری از پولیش روی بدنه خودروی خود استفاده نکنید.