اگر به دنیای زیر آب علاقه مند هستید، می توانید با ساخت آکواریوم خانگی مجموعه ای زیبا و هیجان انگیز از ماهی های رنگارنگ کنار خود داشته باشید.
مراحل ساخت آکواریوم خانگی
برای ساخت آکواریوم خانگی باید با دقت و ظرافت عمل کنید. شما پیش از هر چیزی به شیشه نیاز دارید. بسته به این که تصمیم گرفته اید فرم آکواریوم چطور باشد، اندازه و ترکیب شیشه ها را تعیین می کنید. ترجیحا از بزرگترین سایز محفظه شیشه ای برای ساخت آکواریوم خانگی استفاده کنید تا در صورتی که بعدها خواستید سایز ماهی ها و تنوع آن ها را تغییر دهید، مشکلی از بابت فضا پیش نیاید.
معمولا فرم محفظه ی شیشه ای آکواریوم ها معکب مستطیل انتخاب می شود، اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید مخالف جریان آب شنا کنید؛ می توانید به سراغ فرم های بیضی و استوانه ای نیز بروید. پس از این که شکل و ابعاد محفظه ی شیشه ای آکواریوم خانگی را انتخاب کردید، کافی ست به شیشه بر سفارش دهید تا آن را برای شما آماده سازد.

خرید وسایل داخل آکواریوم
حالا که محفظه ی شیشه ای را در دست دارید، نوبت آن می رسد که به سراغ خرید کردن برای آکواریوم خانگی تان بروید. شما باید وسایلی از جمله یونولیت برای زیر آکواریوم، شن ها رنگی یا سیاه و سفید برای داخل آکواریوم که در ته آن قرار می گیرند، را خریداری کنید.
به یک پمپ هوا برای به جریان انداختن آب داخل آکواریوم احتیاج دارید.
همین طور بسته به سلیقه تان می توانید از انواع درختچه ها، صخره های کوچک مصنوعی، خزه های کف آکواریوم و… تهیه کرده و در آکواریوم قرار دهید. شلنگ های اکسیژن رسانی به همراه رابط و بست ها را از قلم نیندازید. به علاوه شما باید یک دماسنج برای سنجش دمای آب داخل آکواریوم که نقش مهمی در حفظ سلامت ماهی ها دارد و نیز یک بخاری اتومات برای زمانی که آب سردتر از حد باشد، نیاز خواهید داشت.

بهداشت و نظافت آکواریوم پیش از راه اندازی
دقت داشته باشید که لازم است پیش از راه اندازی آکواریوم تمام مساحت داخل آن و کلیه ی لوازمی که تهیه کرده اید و قرار است داخل آکواریوم خانگی تان قرار بگیرند را کاملا تمیز کرده و به وسیله ی محلول آب نمک ضدعفونی کنید. دوستان عزیز به خاطر داشته باشید که به هیچ وجه از مواد شوینده در ضدعفونی کردن آکواریوم استفاده نکنید؛ زیرا ماندن ذره ای از مواد شیمیایی داخل آکواریوم یا وسایل آن می تواند به مسمویت ماهی ها منجر شود.
پس از تمیز کردن داخل آکواریوم با آب و نمک آن را با آب خالی شسته و بگذارید کاملا خشک شود. حالا وسایلی که خریداری کرده اید را در جای خود طبق دستورالعمل ها قرار دهید.
ریختن آب در آکواریوم
اکنون نوبت آن رسیده که پس از ساخت آکواریوم خانگی آن را از آب پر کرده و به بخش هیجان انگیز انتقال ماهی ها به داخل آن برسیم.
به خاطر داشته باشید که نباید هیچ یک از وسایل برقی آکواریوم را به پریز برق اتصال دهید تا زمانی که مراحل آبگیری به پایان برسد.
شما باید به میزان آب را به داخل آکواریوم انتقال دهید که مقداری سر آن خالی بماند.
حالا می توانید وسایل برقی را روشن کرده و اجازه دهید تا برای یک روز کار کنند.
ضدعفونی کردن آب
اگر می خواهید ماهی ها داخل آکواریوم خانگی تان سالم بوده و مدت زمان زیادی زنده بمانند، باید نسبت به بهداشت آب آکواریوم نیز کاملا حساس باشید. معمولا از محلول های ضدعفونی کننده ی آب که مخصوص این کار است و به هیچ وجه مسمومیتی برای آبزیان ایجاد نمی کند، استفاده می کنند.
پس از ضدعفونی کردن آب آکواریوم با مواد ضدعفونی کننده ی مخصوص، باید به میزان بیست و چهار ساعت به آن زمان داده و سپس اجازه خواهید داشت که ماهی ها و آبزیان را به آکواریوم وارد کنید.

خرید باکتری های مفید را فراموش نکنید
اگر می خواهید ماهی های گران قیمتی را خریده و به آکواریوم خود اضافه کنید، حتما باید فرمول چرخه سازی را در آکواریوم فراهم سازید.
ما برای کنترل میزان نیتروژن موجود در آب و تجزیه ی به موقع فضولات آبزیان، نیاز به باکتری های مفید داریم. اگر چه این باکتری ها را می توان با قربانی کردن یک تعداد ماهی اولیه به دست آورده و در آب ایجاد کرد، اما راه حل ساده تر خرید کپسول های باکتری های خوب است. شما باید این کپسول ها را داخل فیلتر آب قرار دهید و پس از گذشت دو شبانه روز که باکتری ها میان مولکول های آب آکواریوم نفوذ کردند، محیط کاملا مناسب ورود ماهی های گران قیمت خواهد بود.
آخرین توصیه: وقتی برای خرید ماهی مراجعه می کنید، به خاطر داشته باشید ماهی هایی خریداری کنید که با یکدیگر سازگاری داشته باشند. خرید ماهی ها و آبزیانی که نسبت به یکدیگر میل تهاجمی نشان دهند، آکواریوم خانگی تان را به یک میدان جنگ پرخون تبدیل خواهد ساخت!