منیزیم یکی از مواد بسیار ضروری برای تولید انرژی در بدن انسان به شمار می رود. به همین دلیل لازم است که مواد غذایی حاوی منیزیم را به خوبی شناخته و آن ها را در سبد تغذیه روزانه تان قرار دهید.
عده ی زیادی از مردم دچار کمبود منیزیم هستند و بی آن که خود بدانند، از عوارض کمبود آن رنج می برند.
عوارض کمبود منیزیم
اگر می خواهید علائم کمبود منیزیم را در خود جستجو کرده و به آن ها پی ببرید، مطلب زیر را دنبال نمایید:
اگر به بی خوابی و اختلالات خواب دچار شده اید، یکی از علت های آن می تواند کمبود منیزیم در بدنتان باشد.
همین طور احساس اضطراب و استرس های دائمی بی دلیل نیز به دلیل کاهش ترشح سروتونین بوده و می تواند نتیجه ی فرعی کمبود منیزیم باشد.
کمبود منیزیوم بدن را در کنترل قند خون دچار مشکلاتی ساخته و به عنوان یک محرک بروز دیابت عمل می کند.
به علاوه تنظیم فشار خون نیز تحت تاثیر این ماده قرار دارد.
پیشنهاد مطالعه: ویتامین ها و خواص آن ها
منابع طبیعی منیزیم
اما برای تامین منیزیم لازم به سراغ مواد غذایی و خوراکی های زیر بروید:
شکلات تلخ
یک منبع غنی از منیزیم را که هر روز در دسترستان می باشد و قیمت زیادی نیز ندارد، شکلات تلخ می باشد. شکلات تلخ به جز داشتن آنتی اکسیدان، حاوی مقادیر زیادی منیزیم نیز هست. متخصصان سلامت توصیه می کنند که برای حفظ سلامت قلب و مغز، مصرف روزانه ی شکلات تلخ را (البته نه به حد زیاده روی) ادامه دهید.
بادام هندی
مصرف روزانه 8 تا 10 عدد بادام هندی می تواند نیاز روزانه ی بدن انسان به منیزیم را برآورده سازد. به علاوه با مصرف بادام هندی آهن، فیبر و اسید آمینه را نیز دریافت می کنید.
تخمه ی آفتابگردان
تخمه ی آفتابگردان از خوراکی هایی ست که اتفاقا ایرانی ها، عادت خوب مصرف آن را دارند. با مصرف روزی یک دوم لیوان تخمه ی آفتابگردان می توانید به اندازه ی 20 درصد از نیاز روزانه ی بدن خود به منیزیم را برطرف سازید.
همین طور تخمه ی آفتابگردان موجب تقویت ماهیچه های قلب شده و با داشتن آنتی اکسیدان های فعال از سرطان ها پیشگیری می نماید.
خرما
خرما از جمله خوراکی هایی ست که بارها توصیه شده، هر روز در سبد تغذیه روزانه جای بگیرد. با مصرف خرما بسیاری از بیماری ها را از خود دور خواهید کرد. همین طور هر 100 گرم خرما به اندازه ی 10 درصد از نیاز روزانه بدن انسان به منیزیم را تامین می سازد.
جوانه ی گندم
هر 100 گرم جوانه ی گندم معادل 160 میلی گرم منیزیم دارد. شما می توانید جوانه ی گندم را به صورت همان جوانه ای یا پودر شده در ماست، سالاد و معجون های نوشیدنی میل کنید.
موز
موز در شمار میوه های مقوی و پرفایده قرار داشته و از مواد غذایی حاوی منیزیم می باشد. با خوردن یک عدد موز می توانید به طور متوسط 34 میلی گرم منیزیم به دست بیاورید. به جز منیزیم، موز دارای ویتامین C، فیبر، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین K، اسید فولیک و … نیز می باشد.
اسفناج
اگر ملوان زبل را به خاطر داشته باشید، او با خوردن یک بسته اسفناج قدرت مضاعفی پیدا می کرد. واقعیت هم این طور است که مصرف روزانه ی اسفناج پخته می تواند بخشی از نیاز بدن به منیزیم را برطرف سازد.
به این شکل که هر فرد با خوردن روزی یک فنجان اسفناج پخته شده یا بخارپز، معادل 162 میلی گرم منیزیم دریافت خواهد کرد. به علاوه آهن بالای موجود در اسفناج نیز، این سبزی را به یکی از پرخاصیت ترین سبزیجات موجود و در دسترس تبدیل می سازد.
گردو
گردو از مغزهایی ست که برای فعالیت مغز انسان فوق العاده موثر می باشد. منیزیم موجود در گردو و ترکیبات پلی فنل آن، این مغز را فوق العاده ارزشمند می سازد.
همچنین ویتامین های A، B، C، D و E نیز به مقادیر قابل توجهی در گردو وجود دارند. اگر به دنبال کلسیم و پتاسیم و نیز کاروتن هستید، گردو یک منبع عالی خواهد بود.
دانه های کنجد
اگر می خواهید ضمن برخورداری از یک افزاینده و تقویت کننده ی اسپرم، مقداری از نیاز روزانه ی منیزیم بدنتان را برطرف سازید، به سراغ دانه های کنجد بروید. شما می توانید دانه های کنجد را به صورت تفت داده شده، یا کرمی صبحانه میل نمایید.
کلم بروکلی
بروکلی علاوه بر داشتن منیزیم، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C، ویتامین K، کلسیم، بتاکاروتن، لوتئین، و فیبر می باشد. اگر می خواهید یکی از مواد خوراکی ضد سرطان را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید، حتما از کلم بروکلی در سالادهای خود استفاده نمایید.
گیلاس
به سراغ گروه میوه ها که برویم، گیلاس به عنوان سرگروه میوه های حاوی منیزیم شناخته می شود. به همین علت در تابستان حتما از این میوه ی خوشرنگ و خوش طعم در سبد روزانه ی خود بگنجانید.
آلبالو
هر 100 گرم آلبالو نیز به اندازه ی 12 میلی گرم منیزیم در خود دارد. اگر چندان با میوه های ترش میانه ندارید، می توانید از آلبالو به شکل مربا یا کمپوت مصرف نمایید.
هلو
هلو نیز از میوه های خوشمزه ای ست که با داشتن منیزیم یک منبع غنی روزانه به حساب می آید. به علاوه وجود آنتوسیانین در هلو، این میوه را به یکی از میوه های استراتژیک در حفظ سلامت بدن انسان بدل ساخته است.
زردآلو
در هر 100 گرم میوه ی زردآلو، به اندازه ی چیزی در حدود 10.5 میلی گرم منیزیم وجود دارد. به خاطر داشته باشید به همراه خوردن هر زردآلو، مغز هسته ی آن را نیز میل نمایید.
از دیگر مواد غذایی حاوی منیزیم می توان به گندم سیاه، لوزی ماهی، برگ چغندر، برنج قهوه ای، فلفل دلمه ای، چغندر، بامیه، تمشک، زیره ی سبز، دانه ی کینوآ، میخک، بادام برزیلی، آووکادو، شیر، کنگر فرنگی، ذرت، لوبیا، گردوی پیکان، بلغور جوی دوسر، لوبیا چشم بلبلی، ملاس، گشنیز خشک، برنج وحشی، سالمون وحشی و … اشاره داشت.