همانطور که قبلا جوش و آکنه | راه های درمان یا مقابله با جوش را برای شما مطرح کردیم در این مطلب به درمان جای جوش می پردازیم. یکی از آزاردهنده ترین اتفاقاتی که می تواند درون صورت رخ دهد، جوش زدن است. جوش زدن به عوامل مختلفی بستگی دارد اما علت آن هرچه که باشد، تمامی افراد در صدد این هستند که هرچه زودتر از شر آن خلاص شوند. اما حتما می دانید که گاهی اوقات خلاصی از جوش به همین سادگی اتفاق نمیافتد، چرا که بعضا شاهد ماندگاری جای جوش و فرورفتگی هایی روی صورت هستیم. از این رو ما قصد داریم در این مطلب شما را با روش های درمان فرفتگی جای جوش آشنا نماییم. با ما همراه باشید.
درمان فرورفتگی جای جوش
اگر صورت شما جوش می زند و پس از آن فرورفتگی هایی روی صورت شما پدیدار می شود، نگران نباشید چرا که خوشبختانه روش های مختلف خانگی و حتی پزشکی برای درمان فرورفتگی جای جوش وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده نمایید. البته باید بدانید که ممکن است روش های خانگی برای از بین بردن جای جوش چندان کارآمد نباشد و یا اینکه مدت زمان رسیدن به نتیجه دلخواه شما طولانی ترشود. اما روش های پزشکی و کلینیکی می توانند شما را زودتر به هدف خود برسند. در ادامه مطلب ما شما را با هر دو این روش ها آشنا خواهیم نمود.
انواع جای جوش کدامند؟
همان طور که گفته شد، جوش ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها می توانند زخم های مختلفی را ایجاد کنند که برخی از آن ها ممکن است به راحتی برطرف شده و برخی دیگر نه. برخی دیگر از جوش به سادگی با چند روش درمان می شوند. اما در کل باید بدانید که زخم های آکنه ای (یا همان زخم هایی که سبب ایجاد فرورفتگی می شوند) شامل موارد زیر خواهند بود.
ایجاد تغییر در رنگ پوست
گاهی اوقات بعد از بروز زخم های آکنه ای، پوست در آن ناحیه تغییر رنگ می دهد که اصطلاحا به آن هایپرپیگمنتیشن می گویند. لازم به ذکر است که جای این زخم ممکن است ماه ها پس از بروز زخم آکنه ای در ان ناحیه از پوست نیز باقی بماند.
ایجاد لکه های پوستی
لکه های پوستی یا همان ماکول ها، پیش از ضایعه آکنه مانند نقاط صاف و قرمزی پدید می آیند و می توانند برای هفته ها نیز روی پوست بمانند که به مرور زمان از بین رفته و محو خواهند شد.
ایجاد زخم های بافتی
برخی دیگر از انواع جای جوش که پس از زخم های آکنه ای رخ می دهند، به شکل بالا آمده بخشی از پوست خواهند بود که رفته رفته بزرگ شده و بافت آن دیده می شود. این نوع زخم را اصطلاحا کلوئید می گویند و اغلب به دلیل تولید بیش از اندازه کلاژن در پوست ایجاد خواهند شد.
از بین رفتن بافت
شایع ترین مشکلی و ایجاد جای جوش، از بین رفتن بافت پس از ایجاد زخم های آکنه ای است. در این نوع از زخم ها روی پوست حالت فرورفتگی ایجاد می شود و اصطلاحا روی پوست چاله پدیدار خواهد شد. برای هر یک از این جای زخم و جوش درمان هایی وجود دارد که ما در این مطلب قصد داریم روش های درمان فرورفتگی جای جوش را به شما معرفی کنیم.
درمان فرورفتگی جای جوش با سرکه سیب
همان طور که می دانید، خواص سرکه سیب بسیار زیاد است. اما باید بگوییم که این ماده طبیعی می تواند برای مراقبت های پوستی نیز بسیار کاربرد داشته باشد. اگر می خواهید شاهد درمان فرورفتگی جای جوش باشید، می توانید سرکه سیب را با عسل ترکیب نمایید و آن را برای مدت 10 دقیقه روی پوست خود قرار دهید. البته از آن جایی که این روش، روشی سنتی محسوب می شود، لذا بهتر است این کار را سه بار در طول روز انجام دهید تا بیشتر روی پوست شما تاثیر گذارد. از سوی دیگر شما می توانید از این ترکیب به عنوان عواملی باز دارنده نیز استفاده نمایید.
اگر فکر می کنید رفته رفته جای جوش روی صورت و یا هر نقطه از بدن شما پدیدار می شود، می توانید گوش پاک کنی را به این ترکیب آغشته نمایید و آن را روی محل مورد نظر قرار دهید. توجه داشته باشید که در این روش ممکن است کمی پوست شما دچار سوزش شود. اگر پوست شما بسیار حساس است، پیشنهاد می کنیم از سایر روش ها برای درمان فرورفتگی جای جوش استفاده نماید.
از بین بردن جای جوش با روغن نارگیل
امروز دیگه همه از خواص بی نظیر روغن نارگیل باخبر هستند. این روغن نه تنها برای سلامتی، بلکه برای پوست و مو نیز بسیار مفید است. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب امگا است و با نفوذ درون پوست می تواند سلامتی را به آن بازگرداند که یکی از آن ها، از بین بردن و درمان فرورفتگی جای جوش است. البته لازم به ذکر است که در این روش می بایست شما از روغن نارگیل به شکل روزانه استفاده نمایید. درواقع استمرار استفاده از روغن نارگیل است که می تواند شما را به هدف خود برساند.
به این منظور هر روز صبح، مقداری روغن نارگیل به زیر چشم، روی لب ها، روی ابرو و هرجایی که جای لک جوش دارد، بزنید و با نوک انگشتان خود، ضربه های ریزی وارد نمایید. در این حالت شما می توانید روغن نارگیل را جذب پوست کرده و از سوی دیگر ظاهر طبیعی آن را حفظ نمایید. البته این نکته را هم باید بدانید که نباید بیش از اندازه روغن نارگیل مصرف کنید، چرا که در این حالت ممکن است بیشتر صورت شما جوش بزند.
از بین بردن جای جوش با جوش شیرین
همان طور که می دانید، جوش شیرین و کاربردهای آن بسیار است و خاصیت شست و شوی بالایی دارد. اما خوب است بدانید که از جوش شیرین می توانید برای درمان فرورفتگی جای جوش و قرمزی آن نیز استفاده نمایید. جوش شیرین را می توانیم ماده لایه برداری طبیعی بنامیم که می تواند قلیایی یا اسیدی بودن پوست را تنظیم نماید. جوش شیرین به راحتی می تواند سلول های مرده پوست را از بین ببرد و پوستی شاداب و باطراوت را برای شما به ارمغان آورد. برای رسیدن به این منظور لازم است تا یک پیمانه جوش شیرین را با دوپیمانه آب مخلوط کرده و خمیری درست کنید. سپس این خمیر را روی جای جوش بزنید و یه دقیقه صبر کنید. پس از گذشت این زمان، پوست خود را به آرامی بشویید. شما به این صورت می توانید جای جوش خود را درمان کنید.
درمان جای جوش با گیاه آلوئه ورا
روش بعدی برای درمان فرورفتگی جای جوش استفاده از گیاه آلوئه ورا است. در کل باید بگوییم که این گیاه خواص بسیاری دارد که یکی از آن ها، رطوبت رسانی و دیگری از بین بردن التهابات پوستی است. شما می توانید برای آبرسانی پوست از انواع ماسک آبرسان آلوئه ورا استفاده کنید. در آلوئه ورا آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که می تواند تورم پوستی را کاهش داده و قرمزی های آن را از بین ببرد. از سوی دیگر شما با استفاده از آلوئه ورا می توانید سلول های مرده پوست خود را از بین رده و چربی های اضافی آن را بگیرید. استفاده از آلوئه ورا بسیار آسان است، کافیست تا این گیاه را خریداری کرده و آن را بشکافید و ژل درون آن را روی مناطق مورد نظر اعمال نمایید.
درمان جای جوش با عصاره پیاز
پیاز از جمله خوراکی هایی است که می تواند خواص زیادی را به بدن برساند. حال اینکه آب پیاز می توند برای درمان های پوستی نیز بسیار موثر و مفید واقع شود. درون آب پیاز و عصاره آن، فلاوون هایی طبیعی وجود دارد که می تواند جای جوش را از بین ببرد. اگر می خواهید جای زخم و التهابات پوستی را از بین ببرید، می بایست از عصاره پیاز به شکل روزانه استفاده نمایید تا بتوانید جای زخم و فرورفتگی های روی پوست را کاهش دهید. از سوی دیگر از عصاره پیاز می توانید به عنوان پیشگیری کننده از ایجاد جوش نیز استفاده کنید و قرمزی و درد آن را کاهش دهید.
درمان فرورفتگی جای جوش با عسل
شاید تا به امروز درباره خواص عسل برای پوست زیاد شنیده باشید، اما درمان فرورفتگی جای جوش با عسل را نیز باید به لیست خود اضافه کنید. عسل خاصیت مرطوب کنندگی دارد و می تواند پوست را تحریک به تولید مجدد بافت نماید. شما می توانید با استفاده از عسل به شکل مداوم، مواد مغذی را به پوست خود برسانید و سبب صاف و شفاف شدن پوست خود شوید. برای این کار حتما از عسل خالص استفاده کنید برای تشخیص عسل خالص می توانید این مطلب را مطالعه کنید.
درمان جای جوش با آبلیمو
شما از لیمو می توانید به شکل موثری برای داشتن پوستی صاف، زیبا و درخشان استفاده کنید. لیمو حاوی آسیدهای آلفا هیدروکسی است و می تواند التهابات پوستی را کاهش دهد. از سوی دیگر لیمو به نوعی، سفیدکننده طبیعی محسوب می شود و به کمک آن می توانید حالت ارتجاعی را به پوست خود برگردانید. برای درمان فرورفتگی جای جوش، لیموی تازه را خریداری کرده و آن را به دو قسمت تقسیم نمایید.
سپس نیمی از لیمو را روی جای جوش قرار دهید. آن را فشار دهید و 15 دقیقه صبر کنید تا به خورد پوست برود. سپس با حالت ضربه ای، آن را با آب خنک بشویید. همان طور که می دانید، لیمو پوست را حساس می کند، لذا بهتر است پس ازاستفاده از آب لیمو، در معرض نور خورشید قرار نگیرید و یا اینکه از مرطوب کننده هایی که شاخص SPF دارند استفاده کنید.
از بین بردن جای جوش با روغن های مختلف
روغن های گیاهی خواص فوق العاده ای دارند که در میان آن ها، برخی از این روغن ها می توانند در از بین بردن و درمان فرورفتگی جای جوش بسیار موثر عمل کنند. شما می توانید از اسطوخودوس، روغن دانه هویج، ترکی روغن زردآلو، بهار نارنج، گل رز و اسطوخودوس استفاده نمایید و با اعمال کردن آن ها روی پوست صورت، جای جوش ها را از بین ببرید.
از بین رفتن جای جوش با زردچوبه
شاید برایتان جالب باشد، اما خوب است بدانید که زردچوبه می تواند برای درمان جای جوش بسیار مفید عمل کند. در زردچوبه ماده ای به نام کورکومین وجود دارد که می تواند جای زخم را از بین ببرد. از سوی دیگر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می تواند سبب کاهش تولید بیش از اندازه ملانین در پوست شود.
برای رسیدن به این هدف، یک قاشق چایخوری از عسل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و آن را برای مدت 20 دقیقه روی نقطه های مورد نظر از پوست قرار دهید. با این کار جای جوش ها را لایه برداری می کنید و التهابات این نواحی را از بین می برید. بعد از گذشت 20 دقیقه پوست خود را با آب خنک بشویید و خوب خشک کنید ماسک زردچوبه به طور کلی برای پوست خواص بسیاری دارد.
درمان جای جوش با روغن ویتامین E
اگر می خواهید پوستی زیبا و جذاب داشته باشید، می توانید به طور موثری از ویتامین E استفاده نمایید. ویتامین E خواص زیادی دارد که یکی از آن ها از بین بردن و درمان فرورفتگی جای جوش است. در این روش، می بایست قرص های ژلاتینی ویتامین E را خریداری کرده و یکی از آن ها را سوراخ کنید. سپس ژل درون آن را تخلیه نمایید و آن را کاملا مستقیم به محل مورد نظر خود بزنید. این کار را به مدت دو الی سه بار در طول روز انجام دهید.
روش موثر دیگر این است که کپسول ویتامین E را با یک قاشق چای خوری روغن کرچک ترکیب کنید و آن را پیش از خواب روی پوست خود اعمال نمایید. صبح روز بعد با آب گرم پوست خود را بشویید. پیشنهاد می کنیم این کار را به صورت روزانه انجام دهید تا شاهد پوستی زیبا و شاداب باشید.
از بین بردن جای جوش با سیب زمینی
سیب زمینی دارای نشاسته است و همین موضوع سبب از بین رفتن جای زخم و لکه ها خواهد شد. برای از بین بردن جای جوش، یک سیب زمینی را رنده نمایید و آن را درون پارچه ای بریزید. سپس آن را فشار دهید تا عصاره آن گرفته شود. برای درمان فرورفتگی جای جوش، عصاره را روی زخم جای جوش قرار دهید. بیست دقیقه صبر کنید. همچنین شما می توانید سیب زمینی را پوست کنده و آن را تکه تکه کنید و مستقیما روی محل مورد نظر قرار دهید.
استفاده از لایه بردارهای شیمیایی
روش های دیگری به غیر از روش های سنتی وجود دارند که شما می توانید از آن ها برای درمان فرورفتگی جای جوش استفاده نمایید که آن هم لایه بردارهای شیمیایی هستند. البته این کار بیشتر توسط پرستارها و پزشکان انجام می شود، اما شما نیز می توانید با خرید و تهیه اسکراب های پوستی، پوست خود را لایه برداری کنید و التهابات و فرورفتگی جای جوش را درمان کنید.
از بین بردن جای جوش با لیزر
روش دیگری که برای از بین بردن جای جوش وجود دارد، استفاده از لیزر است. در این روش شما می بایست به کلینیک های پزشکی مراجعه نمایید و لیزردرمانی صورت دهید. از بین بردن لک و آکنه با لیزر روش بسیار موثری است.
از بین بردن جای جوش با میکرونیدلینگ
سریع ترین روش درمان فرورفتگی جای جوش، استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ است. شما برای بهره مندی از این روش می بایست به کلینیک مراجعه نمایید. در این دستگاه سوزن های بسیار ریزی وجود دارد که بعد از استفاده و اعمال روی پوست، سلول ها را تحریک کرده و سبب کلاژن سازی پوست می شود.
نتیجه گیری
همان طور که خواندید، راه های مختلفی برای درمان فرورفتگی جای جوش وجود دارد که شما می توانید از آن ها استفاده کنید. چنانچه دوست دارید در سریع ترین زمان ممکن به هدف خود برسید، استفاده از روش های کلینیکی برای شما موثرتر خواهد بود. اما اگر می خواهید با هزینه های کمتر و به صورت خانگی جای جوش ها را برطرف کنید، از روش های سنتی استفاده نمایید.