اگر مبتلا به دیابت هستید، باید گفت که می توانید به راحتی هر آن قدر که می خواهید خیار میل کنید و باید تاثیر خیار برای دیابت را کاملا خنثی دانست. از آن جایی که میزان کربوهیدرات خیار بسیار کم است، می توانید هر زمان هر آن قدر که بخواهید، خیار میل کنید. انجمن دیابت آمریکا (ADA)، خیار را یک سبزی غیرنشاسته ای می داند و از آن به عنوان خوردنی برای کنترل اشتها یاد می کند. حتی می توان گفت که خیار تاثیر معکوس در دیابت نوع 2 داشته و برای کنترل دیابت مفید است.
تاثیر خیار بر دیابت
مصرف خیار برای دیابت
خیار از خانواده سبزیجاتی مانند خربزه و کدو است و در گونه های مختلفی دیده می شود. فارغ از نوع خیار که ریز یا درشت باشد، این محصول کشاورزی برای دیابت و به طور کلی سلامت افراد مفید است و در زمره خوردنی های خنثی قرار می گیرد.

نصف فنجان خیار خرد شده حاوی مواد زیر است:
- 8 کالری
- 1.89 گرم کربوهیدرات
- 0.3 گرم فیبر
- 0.87 گرم قند
- 0.34 گرم پروتئین
- 0.06 گرم چربی
همین طور خیار حاوی ویتامین B، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، منیزیم، بیوتین و فسفر است. خیار منبع خوبی از مواد گیاهی است که دارای خواص محافظتی یا پیشگیری کننده از بیماری ها به نام فیتون مغذی ها است، از جمله: فلاونوئیدها، لیگنان، تریترپنس و …
پیشنهاد مطالعه: کدو حلوایی و تاثیر آن در برنامه غذایی بیماران دیابتی
شاخص گلیسمی خیار
شاخص گلیسمی GI بر چگونگی تاثیر غذا بر سطح قند خون، نقش دارد. یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی بالا می تواند سطح قند خون شما را به سرعت بالا ببرد. شاخص گلیسمی خیار 15 است و هر غذایی با سطح گلیسمی کمتر از 55، کم اثر در افزایش سطح قند خون محسوب می شود. به طور مثال شاخص گلیسمی گریپ فروت 25 بوده و شاخص گلیسمی سیب 38 است. همین طور شاخص گلیسمی موز، 52 و شاخص گلیسمی هندوانه 72 اندازه گیری شده است.

آیا خیار می تواند قند خون افراد دیابتی را کاهش دهد؟
مطالعات صورت گرفته روی حیوانات حاکی از آن است که عصاره خیار می تواند در کاهش قند خون، موثر باشد، اما برای اثبات این مدعا به مطالعات و تحقیقات بیشتری نیاز است. یک تحقیق در سال 2011 میلادی به این نتیجه رسید که موش های دیابتی بعد از یک رژیم غذایی 9 روزه عصاره خیار، با کاهش قند خون مواجه شدند. مطالعه دیگری در سال 2012 میلادی ثابت کرد که عصاره خیار با اثرات کاهشی قند خون همراه است.
سخن پایانی
با این حساب اگر چه تحقیقات بیشتری نیاز است تا مطمئن شویم که خیار می تواند درمانی موثر برای دیابت باشد، اما در حال حاضر می توان با اطمینان گفت که خیار نوعی سبزی مغذی بوده و می تواند در برنامه غذایی دیابتی ها کاملا آزاد باشد.
منبع: healthline