تنگناهای زندگی مشترک و راهکارهای غلبه بر آن را بشناسیم
هر ازدواجی روزهای بحرانی را هم در زندگی مشترک دارد. در ادامه، برخی از چالش های عمده و مشترک در روابط زناشویی و چگونگی پشت سر گذاشتن آنها را به شما معرفی می کنیم. در ضمن به خاطر داشته باشید که هر رابطه و هر ازدواجی، موقعیت خاص خود و بحران های منحصر به آن رابطه را شامل می شود.
مشاجرات مالی
استرس و تنش ناشی از مشکلات مالی طاقت فرساست. ولی در نهایت آنچه در راس اینگونه مسایل است پول است که قدرتی برای تسلط بر تعهدات شخصی در روابط زناشویی نخواهد داشت. به همین دلیل برای غلبه بر این مسایل و کاهش تشویش های مالی و تاثیرات آن بر روابط خود و همسرتان، بهتر است برنامه ریزی مالی داشته باشید یعنی با هم برای امور مالی زندگی مشترک برنامه و هدفگذاری داشته باشید و در اجرای آن هماهنگ عمل کنید. زندگی ساده و به دور از مقایسه کردن های مخرب را در دستور کار خود قرار داده و هرگز مسایل مالی زندگی مشترک برنامه و هدفگذاری داشته باشید و در اجرای آن هماهنگ عمل کنید. زندگی ساده و به دور از مقایسه کردن های مخرب را در دستور کار خود قرار داده و هرگز مسایل مالی را از یکدیگر پنهان نکنید.
چالش های مربوط به فرزندان
حتی خوش رفتار ترین فرزندان در دنیا هم چالش هایی را برای والدین پدید می آورند . به یاد داشته باشید که ازدواج شما پیش از تولد فرزندان شکل گرفته بنابراین آنچه بایستی بیش از هر مورد دیگری مد نظر قرار دهید رسیدگی به رابطه خود و همسرتان است تا با خلق یک رابطه موفق زناشویی بتوانید هر کشمکش و دغدغه ای را از سوی فرزندان به بهترین شکل حل و فصل کنید.این موضوع حتی در مواردیکه به دلیل جدایی، از همسر خود دور هستید و فرزند شما بین شما قرار گرفته هم صدق می کند یعنی در صورت طلاق هم رابطه متعادل و منطقی شما، به حل چالش های بعد از طلاق در رابطه با فرزندان به شما کمک خواهد کرد.
خامی و کم تجربگی
انتظار می رود روابط موفق در گذر زمان به تکامل برسند. چنانچه رابطه شما و همسرتان در همان سطحی می باشد که در آغاز ازدواج بوده یعنی اینکه رابطه شما رشد کافی نداشته است، بنابراین نیاز است که دست به کار شوید و عشق، تعهد، ارزش گذاری و صمیمیت به یکدیگر را با قدرتی بیشتر و به قصد تجربه ارتباطی فوق العاده، در پیش بگیرید. برای رشد و تکامل رابطه دو نفره خود، زمان و انرژی بکار بگیرید. به روی ازدواجتان سرمایه گذاری کنید گویی همسرتان والاترین سرمایه شما در زندگیست زیرا به حقیقت هم چنین است.
بی وفایی
تجربه بی وفایی در روابط زناشویی ، برای بیشتر زوج ها اتفاق می افتد. البته باید گفت که بی وفایی تنها به معنای برقرار کردن رابطه فرازناشویی و بودن در کنار فرد دیگری جز همسر نیست بلکه زمانیکه شما دیگر برای همسر خود وقت نمی گذارید، زمانیکه رابطه با همسر از اولویت های زندگیتان خارج می شود، وقتی به او بی اعتنایی می کنید و رابطه عاطفی و جنسی با او را نمی خواهید، یعنی اینکه وفای به تعهدات زناشویی را کنار گذاشته اید. چاره کار این است که یکبار دیگر خود را به همسر، زندگی مشترک، مسوولیت ها و ماهیت ازدواج متعهد کنید.عشق ورزیدن را در رابطه زناشوییتان به جریان اندازید و آشکارا نشان دهید که همسر، زندگی مشترک و موفق بودن در رابطه زناشویی اولویت شماست و تمام انرژی و توجه خود را صرف این کار کنید.
بیماری و مشکلاتی از این دست
گاهی با غرق شدن در روزمرگی ها فراموش می کنیم که در زندگی مشترکمان چقدر بهم وابسته هستیم تا زمانیکه یکی از ما دچار بیماری شده و سلامتی خود را از دست می دهد. در چنین شرایطی هر کدام از شما که سالم است و شاهد بیماری همسر، بایستی تمام توانش را برای خدمتگزاری به طرف مقابل بکار گیرد. قطعا که کار ساده ای نیست اما خدمتی که با همه اراده و عشق شما صورت گیرد، نتایج فوق العاده ای به جا گذاشته و حال همسر شما را دگرگون می کند.
افسردگی
برای هر کسی پیش می آید که در دوره هایی از زندگی خود با حال ناخوش و افسرده خویی دست و پنجه نرم کند. چنانچه همسر شما در چنین شرایطی قرار گرفته، وقت آن است که با جان و دل کنارش باشید. با حضور پر عشق خود او را کمک کنید که برای حال خوبش قدم بردارد و تا رسیدن به این مرحله، رفع نیازهای او را بر خواسته های خود مقدم بدارید. از خدا بخواهید به شما نیروی دو چندان برای شاد کردن همسرتان هدیه دهد و خوشیهای خود را به همسرتان تقدیم کنید. لذت بخشیدن و خلق اوقات مفرح هیجانی و آرامش بخش برای همسرتان را اولویت این مدت زمان کنید. با وجود تلاشهای شخصی که می کنید در صورت نیاز و مهیا بودن شرایط و توافق همسر خود، می توانید کمک حرفه ای هم برای این مساله بگیرید.
از دست دادن میل و علاقه
بی رغبت شدن نسبت به کانون خانواده و رابطه زناشویی، گاهی در سال اول ازدواج گاه ده ها سال بعد و گاهی در میانه های مسیر زندگی مشترک پیش می آید . فارغ از زمانیکه این دلسردی میان زوج ها پیش بیاید، از دست دادن شور و شوق به رابطه با همسر، برای هر کسی ناخوشایند و چالش برانگیز می باشد. به همین دلیل لازم است همواره با دقت، روابط خود را نظارت کنیم تا با مشاهده اولین نشانه هایی که به ما هشدار می دهند رابطه در معرض سرد شدن است، برای گرما بخشیدن دوباره به آن و احیای رابطه زناشویی قدم های جدی و هدفمند برداریم. باید سهم خود از پدید آمدن این فاصله احساسی را شناسایی کنیم . سوالاتی که شما بایستی از خود در چنین مواقعی بپرسید می توانند شامل موارد زیر باشند :
از آخرین باری که قرار دو نفره ای باهم ترتیب داده اید که با هم تنها باشید و خوش بگذرانید چقدر گذشته؟
هر چند وقت یکبار به تحسین و تمجید از یکدیگر پرداخته اید ؟ چقدر قدردان هم بوده اید و حسن های هم را به یکدیگر یاد آور شده اید ؟ چقدر از زمان خود را برای با هم بودن سپری کرده اید ؟ چقدر عشق میان شما رد و بدل شده ؟
مشکلات شغلی
مسایل کاری و اشتغال همسران، می تواند آنها را در تنگنا قرار دهد. در مورد مسایل کاری خود بایستی نظر و توافق همسرتان را جلب کنید . با توجه به اینکه شغل شما ساعات زیادی از زمان شخصیتان را اشغال می کند و اینکه تمام زندگی فردی هر یک از شما را تحت تاثیر قرار داده و به همین دلیل کل زندگی مشترک و حال و احوال شما با فعالیت های شغلیتان در تعامل می باشد، بنابراین بایستی در این مورد توافق نظر و همفکری های لازم را انجام دهید. علیرغم اهمیت بی اندازه شغل شما بایستی بدانید که همواره همسر و فرزندان شما در اولویت زندگیتان قرار دارند و به همین منظور هیچ چیز نباید ارزشهای خانوادگی شما را خدشه دار سازد.
حتمت مطالعه کنید :طلاق عاطفی چیست؟ | علائم طلاق عاطفی و 7 مسیر که به آن ختم می شود
مدیریت دغدغه های همیشگی
موضوعاتی در روابط همسران وجود دارند که برطرف نمی شوند و می توان آنها را کشمکش های دائمی در نظر گرفت . این موضوعات برخاسته از تفاوت های عمیق میان دو فرد در جایگاه همسر دارد. تفاوت های فاحش میان شخصیت های همسران که مرتبا می توانند مساله ساز شوند و تفاوت در سبک زندگی. نتایج تحقیقات صورت گرفته در این باره نشان می دهد که بیشتر از آنکه زوجها بتوانند برای اینگونه دغدغه ها راهکار پیدا کنند می توانند در این باره گفتگوهای موثر و سازنده ترتیب دهند. در واقع با کسب مهارت در زمینه گفتگوی موثر و سالم به تبادل نظر در رابطه با تفاوت هایشان پرداخته، آنها را بررسی کرده و با همدلی و درک متقابل، به پذیرش تفاوت هایشان می پردازند نه اینکه به دنبال راهکاری برای تغییر یکدیگر باشند.