رنگ در معماری موضوع مورد بحث امروز ماست. با ما همراه باشید تا در رابطه با این مبحث اطلاعاتی را به دست آورید. رنگ یک شکل خاص از ارتباطات غیر کلامی است. این یک انرژی استاتیک نیست و معنای آن می تواند با نظر هر شخص تغییر کند – همه اینها به آنچه انرژی در آن لحظه از زمان بیان می کند بستگی دارد. به عنوان مثال، یک فرد ممکن است تصمیم بگیرد در روز خاصی قرمز بپوشد و این ممکن است معانی روانشناختی رنگ قرمز را از ابعاد مختلف نشان دهد. معماری نیز هنر ترکیب علم زیبایی و سازه ای است.
مطالعه بیشتر با مقاله هنر دیواری
باید خاطر نشان کرد که معماری و فضای ساختمان باعث ایجاد احساسات می شود که به نوبه خود با روانشناسی مرتبط است. طب سنتی روان شناختی بر این اصل می افزاید که اختلالات فیزیکی را می توان از طریق عوامل روانشناختی ایجاد کرد، بدون آن که آنها را تحت تأثیر قرار دهید و بالعکس.
استرس می تواند باعث سردرد شود، اضطراب باعث می شود که ضربان قلب تندتر شود، و خشم و اضطراب می توانند بر معده تاثیر بگذارند. البته به این لیست می توان فشار خون بالا، گرفتگی قلب، سردرد میگرنی، اگزما، ناتوانی جنسی و غیره را هم افزود. از این رو تاثیر رنگ بر ایجاد چنین احساساتی قطعا مشهود است. در ادامه می خواهیم در رابطه با خواص رنگ ها و تاثیراتی که آنها در انسان ایجاد می کنند و همچنین رنگ در معماری مبحث را ادامه دهیم.

معنای رنگ ها
قرمز: رنگ انرژی، اشتیاق، عمل، جاه طلبی و عزم است. این رنگ نیز خشم و علاقه جنسی است. از این رو این رنگ برای اتاق خواب توصیه نمی شود و برای فضای نشیمن بهتر است.
نارنجی: رنگ ارتباطات اجتماعی و خوش بینی است. از منظر منفی معنی آن نیز نشانه بدبینی و سطحی بودن است. از این رنگ بیشتر در فضاهای ورزشی برای تخلیه انرژری استفاده می شود.
زرد: در روانشناسی رنگ، زرد رنگ ذهن و عقل است. این رنگ خوش بینی و شادی آفرین است. با این حال، همچنین می تواند سبب بی صبری، انتقاد و ترس شود. استفاده از این رنگ در اتاق نوزاد سبب بی تابی بیشتر او می شود.
سبز: رنگ تعادل و رشد است. این می تواند به معنای اعتماد به نفس مثبت و مالکیت باشد. سبز رنگی آرام بخش است و بیشتر در فضای بیمارستان توصیه می شود.
آبی :رنگ اعتماد و صلح است. این رنگ می تواند وفاداری و یکپارچگی و همچنین محافظه کاری و سرسختی را بیان کند.رنگ آبی ویژگی کمابیش مشابه رنگ سبز دارد.
بنفش: رنگ تخیل است. این می تواند رنگی خلاق باشد. این رنگ با تمامی رنگ های سرد و گرم ترکیبی خوب دارد.
فیروزه ای: ارتباط و وضوح ذهن را بیان می کند. همچنین می تواند رنگی ایده آل باشد.
رنگ صورتی: عشق بی قید و شرط را نشان می دهد. صورتی همچنین می تواند رنگی دخترانه باشد.
رنگ قهوه ای : یک رنگ دوستانه اما در عین حال جدی است که مربوط به امنیت، حفاظت، آسایش و ثروت مادی است.
خاکستری: از دیدگاه روانشناسی رنگ، خاکستری رنگ سازش است .
نقره ای : دارای انرژی زنانه است؛ و رنگی عاطفی، حساس و مرموز است.
طلایی : رنگ موفقیت و پیروزی است. همراه با فراوانی و رفاه، لوکس بودن و کیفیت، اعتبار و پیچیدگی، ارزش و ظرافت، روانشناسی رنگ طلایی حاوی ثروت مادی و استثمار است.
سفید: کامل ترین و خالص ترین رنگ است، رنگ کمال. معنای رنگ سفید، خلوص، بی گناهی، کامل بودن و پاکی است.
سیاه: رنگ پنهان، مخفی و ناشناخته است. بیشتر از رنگ سیاه برای نمایش جزییات استفاده می شود.
رنگ – یک زبان بصری قابل درک برای همه
رنگ یک زبان بصری است که توسط همه درک می شود. بنابراین وقتی سعی می کنند چیزی را از طریق طراحی ساختمان مرتبط کنند یا انتقال دهند، هیچ راهی بهتر از انجام دادن آن با رنگ وجود ندارد. اما برای ارتباط با رنگ ها، ابتدا باید دانست که چگونه رنگ رفتار می کند، چگونه آنها روی انسان تاثیر می گذارد و چگونه شخصیت خود را تغییر می دهند.
که رنگ نقش مهمی در درک فضای ذهن انسان دارد. هنگامی که سایه های سبک تر استفاده می شود، فضای بزرگتری ظاهر می شود. از سوی دیگر، با استفاده از سایه های تیره تر، می توان فضای کوچکتری ایجاد کرد. از این رو رنگ ها را می توان برای تنظیم نسبت فضای ساختمان استفاده نمود.
محیط را می توان بسته به رنگ مورد استفاده، با حس تحرک کم یا تحریک بیش از حد ایجاد کرد.از سوی دیگر، یک محیط بیش از حد تحریک شده دارای رنگهایی است که بسیار اشباع شده، کنتراست قوی دارد و یا حاوی الگوهای بصری پیچیده است.
رنگ در معماری و فضای ساختمان بسیار تأثیر می گذارند، لازم است قبل از انتخاب رنگ به درستی نوع محیط را در نظر گرفت. به عنوان مثال، یک محیط اداری باید از سویی هیجان انگیز و انرژی بخش باشد؛ یک محیط هتل / یا محیطی با رفت و آمد مکرر باید آرام و آرامش بخش باشد.
رنگ و پیامی که آن انتقال می دهد اهمیت بسیار زیادی در ایجاد محیط روانی دارد که از عملکرد فضای ساختمان پشتیبانی می کند. رنگ در معماری بسیار قدرتمند است، بنابراین درک روانشناسی پشت آن، می تواند در تشخیص رنگ هایی که در معماری ساختمان کار می کنند، کمک کند.
رنگ در معماری ساختمان باعث می شود تا بیشتر تاثیر گذار باشد
باید خاطر نشان کرد که یکی از الزامات قابل توجه برای شما قطعا در مورد رنگ های متمایز و ترکیبات رنگ ها، سازگاری آن بین فرهنگی از یک فرد به دیگری و گروهی به گروه دیگر است. تعداد زیادی از مطالعات که در مقایسه با افراد در سراسر جهان مانند مردان به زنان، کودکان به بزرگسالان، غیر روحانیان به معماران و حتی میمون ها به انسان است،به شما نشان می دهد که رنگ یک زبان بصری بین المللی است که همه آنها را درک می کنند.
رنگ و پیامی که انتقال می دهد بسیار مهم است، خصوصا در ایجاد خلق و خوی روانی یا محیطی که از عملکرد یک فضا پشتیبانی می کند. شما می دانید که یک کلاس درس عملکردی متفاوت از یک اتاق بیمارستانی دارد؛ فضای اداری یک خط تولید نیست و غیره.
معماری ساختمان راه طولانی ای در پیش گرفته است؛ در واقع، رنگ در زندگی بیش از آنچه فکر می کنید، تاثیر می گذارد. رنگ ها نقش مهمی در نوع معماری ساختمان ایفا می کنند که باعث می شود تا از شکل ساخته شده تاثیر گذارتر باشند.
استفاده از رنگ در معماری و ساختمان ها طی سال ها تکامل یافته است. پیش از این، شهرهای ما از لحاظ فرهنگی وابسته به مواد و مصالح مانند آجر، سنگ، و غیره بوده است..
نتیجه گیری نظریه رنگ در معماری
به طور مداوم محیط های مختلف و رنگ های آنها انسان را جذب می کنند. همچنین مغز این رنگ ها را به صورت پیام ها پردازش می کند و نتیجه گیری می نماید و انتظاراتی را که می تواند عینی یا ذهنی باشد، تعیین می کند. هنگامی که رنگ در معماری ساختمان و طراحی داخلی آن دخالت داده می شود ، این فقط برای انتخاب زیبایی شناختی ساده نیست، بلکه خیلی بیشتر از آن است. یکی از مهمترین الزامات معماری، ایجاد آرامش است و یکی از بهترین روشهای انجام این کار، بدون شک، با رنگ است.