آیا می دانید خطر ابتلا به انواع سرطان را می توان با تغذیه سالم و تغییر در رژیم غذایی تا حد زیادی کاهش داد ؟ تحقیقات نشان داده است؛ 1/3 سرطان هایی که منجر به مرگ می شوند، ناشی از سبک زندگی نادرست و شیوه های رفتاری غلط در تغذیه و رژیم غذایی هستند. همچنین سطح فعالیت های بدنی نیز با مرگ و میر ناشی از سرطان مرتبط می باشد. اما خبر خوب این است که شما می توانید با تغییر در سبک زندگی و داشتن تغذیه سالم، مسیر پیشگیری از سرطان را پیش بگیرید.
همچنین در صورتی که مبتلا به سرطان هستید، راهکارهای ارائه شده در این مقاله می تواند به درمان و بهبود شما کمک رساند. در ادامه با چندوچون همراه شوید تا 7 راه پیشگیری از سرطان را بیاموزید و به کار گیرید.
بیشتر مطالعه کنید با مقاله: تشخیص سرطان در کودک
راهکارهای پیشگیری از سرطان با تغذیه و رژیم غذایی
در زیر 7 شیوه تغذیه ای ارائه خواهد شد، که به شما کمک می کند تا بدون مصرف دارو، و تنها با تغییر در رژیم غذایی بتوانید از ابتلا به سرطان پیشگیری کرده و همچنین علائم آن را بهبود ببخشید.
داشتن وزن مناسب و سالم
تحقیقات نشان داده است؛ از هر 5 نفری که مبتلا به سرطان هستند و سپس به مرگ ناشی از آن دچار می شوند، 1 نفر از چاقی و اضافه وزن رنج می برد. اما میزان تاثیر چاقی و اضافه وزن بر وخیم شدن انواع سرطان، امری نا مشخص می باشد و نمی توان با اطمینان گفت که تا چند درصد تاثیر گذار است.
اضافه وزن و چاقی، خطر ابتلا به سرطان های آندومتر و آدنوکارسینوم مری را افزایش می دهد. همچنین زنانی که در دوران یائسگی به سر می برند و هم زمان دچار چاقی و اضافه وزن هستند، بیشتر از زنان دیگر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
وجود چربی های اضافه در ناحیه شکمی، موجب بروز سرطان خاص خواهد شد. اما به طور کلی می توان گفت؛ چربی ناحیه شکم می تواند اندام های زیر را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دهد :
- کولون (یا همان روده بزرگ)
- کیسه صفرا
- کلیه
- کبد
- تخمدانها
- پانکراس (یا همان لوزالمعده)
- پروستات
- رکتوم (یا همان راست روده)
- تیروئید
- رحم (سرطان دهانه رحم یا پاپ اسمیر)
در نتیجه می توان گفت که داشتن وزن مناسب و ایده آل، سبب پیشگیری از سرطان خواهد شد.
محدود کردن حجم کالری دریافتی (از مواد مغذی و غیر مغذی)
کاهش مصرف مواد غذایی حاوی قند و چربی، که می تواند کالری زیادی را شامل شود، تنها بخشی از مواد مغذی مورد نیاز شما را به خود اختصاص می دهد که حذف این دسته از مواد غذایی، مشکلی در سیستم تغذیه ای شما ایجاد نخواهد کرد.
چند نمونه از این نوع مواد غذایی: نوشیدنی های حاوی قند بالا، مواد غذایی فرآوری شده، انواع دسرها و… که مصرف آن ها می تواند موجب افزایش وزن شده و اشتهای افراد را نسبت به مواد مغذی نیز کاهش دهد. بنابراین همین امر موجب اختلال در سیستم تغذیه ای شده که مستقیما به روی سلامت فرد اثر می گذارد و می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهد.
محدود کردن حجم کل کالری دریافتی روزانه، کمک می کند تا بتوانید مسیر پیشگیری از سرطان را به آسانی پشت سر بگذارید و سلامت عمومی خود را حفظ نمایید.
میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات را در برنامه غذایی خود بگنجانید
مصرف مواد غذایی گیاهی، خطر سرطان های ریه، دهان، مری، معده و روده را کاهش می دهد. گرچه به طور دقیق مشخص نیست که کدام ماده تشکیل دهنده آن ها می تواند از سلامت فرد در مقابل سرطان محافظت کند. اما به طور کلی می توان گفت؛ داشتن رژیم غذایی حاوی مواد غنی و مغذی شامل میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات، قادر است سلامت شما را در برابر انواع سرطان ها تضمین کند.
مصرف انواع مواد غذایی گیاهی مانند؛ میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، حبوبات و… منجر به پیشگیری از سرطان خواهد شد. زیرا سبک زندگی فرد را به سمت سالم خواری سوق می دهد.
تعادل را در مصرف پروتئین های گوشتی حفظ کنید
مطالعات نشان داده است؛ ارتباط میان مصرف گوشت قرمز و ابتلا به سرطان روده بزرگ، یک ارتباط نزدیک و تنگاتنگ می باشد. مصرف بیش از حد گوشت قرمز در هر نوع، می تواند سلامت فرد را به خطر اندازد. به خصوص گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و…
پیشنهاد می شود گوشت قرمز را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف نکنید. اما مصرف آن را تا حد امکان محدود نمایید ولی همچنان گاهی از خوردن آن لذت ببرید. مهم است که بدانید و رعایت کنید؛ هنگام سرو غذا، سهم کوچکی از بشقاب را با گوشت قرمز، باقی آن را با سبزیجات غنی و کامل پر نمایید.
پروتئین مورد نیاز خود را از منابع گیاهی دریافت کنید
لوبیا، عدس و برخی حبوبات دیگر، منبع غنی از مواد مغذی مانند پروتئین و فیبرها می باشند. توصیه می شود هنگام انتخاب نوع پروتئین مصرفی، پروتئین گیاهی را جایگزین پروتئین حیوانی یا ناشی از گوشت قرمز کنید.
از مصرف مشروبات الکلی اجتناب کنید !
مضرات مصرف مشروبات الکلی بر کسی پوشیده نیست. اما لازم است بدانید که مصرف این دسته از نوشیدنی های مضر، خطر ابتلا به سرطان های دهانه رحم، حنجره، مری، کبد، سینه، روده بزرگ و رکتوم را تا حد زیادی در افراد افزایش می دهد.
مواد غذایی غنی و کامل مصرف کنید
این دسته از مواد غذایی، تمام ویتامین ها و مواد ضروری مورد نیاز بدن را شامل می شوند. گفتنی است انتخاب مواد غذایی غنی و کامل، خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش می دهد. همچنین مصرف آن ها از تاثیر محافظتی برای بدن نیز برخوردار می باشد.
گفتنی می باشد که به منظور دریافت مواد مغذی و کامل، به سراغ مکمل ها نروید. هر ماده غذایی که از سالم بودن و محتویات مفید تشکیل دهنده آن اطمینان حاصل کردید، برای پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت عمومی بدن ضروری می باشد.
این مواد غذایی شامل تمام نوشیدنی ها و مواد غذایی سالم و طبیعی می باشد.
سخن آخر :
باید بگوییم که هرچقدر مطالعات خود را در زمینه و حیطه سلامت بدن بالا ببرید، باز هم ضروری ست که پیش از هرگونه اقدامی با پزشک متخصص خود مشورت کنید و با تایید ایشان، شروع به تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی خود نمایید.