مقاله نویسی و چاپ آن در مجلات معتبر از دغدغه های دانشجویان ارشد و دکتری می باشد.چیزی که مقاله شما را دارای اعتبار میکند شناخت خوب از نحوه ی نوشتن مقاله است.می توانید این فن را از خواندن مقاله های متفاوت بدست آورید.و همچنین میتوانید با مطالعه راجب ساختار مقالات بازدهی بهتری داشته باشید و روی اصول حرکت کنید.بدین صورت شانس بیشتری خواهید داشت. اگر در ادامه با ما همراه باشید اجزای مقاله را برای شما شرح می دهیم:
اجزای اصلی ساختار مقاله نویسی عبارتند از:
- عنوان مقاله
- اسامی نویسندگان و راه های ارتباطی
- چکیده مقاله
- کلید واژگان
- مقدمه مقاله
- بیان موضوع اصلی مقاله
- پیشینه پژوهش و هدف کلی مقاله
- یافته های مقاله نویسی
- بحث و نتیجه گیری
- پیشنهادها
- تقدیر و تشکر
- فهرست منابع
- پیوست ها
حالا این سوال مطرح می شود که به طور کلی چند نوع مقاله داریم؟
4 نوع رایج مقاله نویسی را از لحاظ گردآوری در قسمت زیر داریم که به شرح آن ها می پردازیم:
1 ـ مقاله های پژوهشی چه مقاله هایی هستند؟
این مقاله یک مقاله ی بسیار نوآورانه می باشد. که نویسنده خود موضوع را مطرح کرده و در مورد آن تحقیق میکند
2ـ مقاله هایی تحلیلی چه مقاله هایی هستند؟
این نوع مقاله نویسی همانطور که از اسمشان پیداست علاوه بر اینکه راجب مسائل جدید بحث و پژوهش می کنند نسبت به نظریه های قبلی هم نظر های جدیدی ارائه میکنند و صاحب نظرند.
3ـ مقاله های مروری چه مقاله هایی هستند؟
این مقاله ها موضوع جدیدی برای گفتن ندارند فقط نتیجه ی موضوعات علمی خاصی جمع آوری می شود و نتایج جدید ارزیابی می شوند.
4ـ مقاله های گرداوری چه مقالاتی هستند؟
این مقاله ها نیز موضوع جدید را مطرح و پژوهش نمی کنند و همانطور که از نامش مشخص است فقط موضوعات پیشین گردآوری می شود.
مراحل مقاله نویسی
عنوان
همواره در انتخاب عنوان مقاله توجه کنید که عنوانی جذاب برای مقاله خود انتخاب کنید تا مخاطبان با دیدن نام آن انگیزه ی بیشتری برای خواندن کسب کنند و همینطور می توانید دز عنوان مقاله از کلمات کلیدی موضوع اصلی استفاده کنید.
چکیده
بخش چکیده در مقاله نویسی بیشتر مورد بازدید قرار می گیرد زیرا خلاصه شده ی مطلب اصلی می باشد.و مخاطبان خواندن آن را بسیار جذاب می دانند زیرا با یک نگاه می توانند هدف مقاله را حدش بزنند و با مطالب اصلی آن آشنا شوند به طور کلی چکیده از 150 کلمه تا 250 می باشد.
مقدمه
در مقدمه مقاله نویسی ، مخاطب با این موضوع آشنا میشود که هدف شما از پژوهش چه بوده است و به چه موضوعاتی پرداخته اید؟ اصلا ضرورت این پژوهش چه بوده است؟
بحث در مقاله
در این بخش از مقاله نویسی شما سوال های مختلفی را پاسخ می گویید تا ابهامات از بین بروند.این قسمت یکی از مهم ترین بخش ها نیز می باشند.
نتیجه
در این بخش از مقاله نویسی نتیجه حاصل از پژوهش های خود آزمون خطاها و توصیف یافته هایی که در این پژوهش بدست آورده اید می باشد. می توانید در این قسمت برای انتقال بهتر مطالب به مخاطبان خود از نمودارها و از جدول ها استفاده کنید. در واقع در این مرحله شما هر آنچه که از مطالب علمی و پژوهشی خود بدست آورده و مورد بررسی و آزمایشات بسیار قرار داده اید را از حالت خامی در آورده و با پختگی در اختیار مخاطبان قرار می دهید.
منابع
در این بخش از مقاله نویسی شما فهرست کتاب ها و یا رفرنس هایی که از آنها استفاده کرده و از آنها کمک گرفته اید را استفاده می کنید. در آخر می توانید یک سری پیشنهادات برای پژوهش های بعدی قرار دهید و بدین وسیله مشوق نوشتن مقاله ای دیگر باشید.